Voorbeschouwing FC Utrecht – sc Heerenveen

Na de vrijwillige slachtbank in Alkmaar is het nu tijd dat FC Utrecht, zoals trainers dat graag zeggen, een goed antwoord geeft.Na het gelijke spel van Willem II (vrijdagavond) en met Ajax – PSV zondagmiddag in het vooruitzicht is er een kans om vlak achter de nummer 2 van de ranglijst te komen. FC Utrecht kon eerder, ook in andere seizoenen, nooit goed omgaan met een dergelijke weelde. En daarom is een goed antwoord nu toch echt wel mooi. Het publiek kan daarin de spreekwoordelijke 12e man zijn.

Het lijkt duidelijk dat René Hake gaat ingrijpen in zijn basis. Joris van Overeem zal naar verwachting weer naar de bank gaan en worden vervangen door Quinten Timber. En het is de vraag wie Hake in de defensie zet. Bij Willem Janssen beginnen de jaren te tellen, en dat is de aanvoerder soms aan te zien. Daarnaast kan Hake weer beschikken over Remco Balk, maar lijkt de rol van Adrian Dalmau uitgespeeld. Balk in de basis is een optie, maar een gretige Boussaid verwachten wij eerder.

Mimoun Mahi, vrijdagavond aandachtig toeschouwer bij Jong FC Utrecht – TOP Oss, viel tegen AZ al snel met een blessure uit. Hij lijkt niet inzetbaar. Dit net als Simon Gustafson, Tommy St. Jago, Sylian Mokono en Chrisopher Mamengi. De twee laatstgenoemden waren natuurlijk geen basisspelers. Er blijft voor René Hake gelukkig genoeg over om uit te kiezen.

Tegenstander sc Heerenveen is, wederom, bezig aan een wisselvallig seizoen en verloor drie van haar laatste vijf duels. De Friezen, met het Volendamse duo Veerman en Veerman, zullen zeker drie punten willen behalen om de aansluiting bij de plekken voor de play offs te behouden. En moeten daarom moeten zij op het middenveld worden geneutraliseerd, zodat ‘de lange’ Veerman zo min mogelijk gevaarlijk kan worden in de 16.

De aftrap van het duel is zaterdag om 18:45 uur. Vooraf kan er bij De Heksenketel worden gekozen uit drie menu’s. Scheidsrechter van dienst is Jochem Kamphuis uit Groningen en wij verwachten de volgende opstelling:

Paes
Ter Avest – Van der Maarel – Van der Hoorn – Warmerdam
Maher – Timber
Ramselaar
Sylla – Douvikas – Boussaid