post

Transfergeruchten en mutaties in de selectie (1)

De zomerstop in de eredivisie is inmiddels al weer zo’n twee weken geleden gestart. En veel ogen zijn gericht op het EK Voetbal. De ervaring is dat de transfermarkt rondom een dergelijk toernooi altijd pas later op gang komt. Maar geruchten en eerste mutaties zijn er altijd.

Zo wist het Algemeen Dagblad al voor het einde van de competitie te melden dat Simon Gustafson een transferverzoek zou hebben ingediend. Het contract van de Zweed loopt nog één seizoen door, dus zakelijk gezien zou een vertrek van Gustafson voor FC Utrecht ook goed zijn. Immers: nu levert hij nog geld op bij vertrek.

Ook de contracten van bijvoorbeeld Bart Ramselaar, Ody Velanas, Joris van Overeem en Adam Maher lopen dan af (let op: geen volledig overzicht!). Net als Simon Gustafson zijn dit allemaal spelers die op het middenveld uit de voeten kunnen. Het is alleen al daarom verklaarbaar dat bijvoorbeeld Zian Flemming (Fortuna Sittard) met FC Utrecht in verband wordt gebracht. De inkomende transfer van Quinten Timber past ook in dit beeld.
En Gyrano Kerk (foto) lijkt, ondanks een minder seizoen, toch weer in de belangstelling te staan van veel clubs. Mede daardoor is het gerucht over interesse in Queensy Menig (FC Twente) verklaarbaar. Of dit serieus is? Op dit moment onduidelijk.

Wel duidelijk is dat er al transfers zijn geweest. Hieronder een overzicht van wat is bevestigd. Daarbij de kanttekening dat teruggekomen verhuurde spelers hierin ook worden genoemd. Het is te verwachten dat een aantal van hen uiteindelijk weer vertrekt.

Inkomende transfers:
– Jonas Arweiler (was verhuurd aan ADO Den Haag)
– Vaclac Cerby (was verhuurd aan FC Twente)
– Anastasios Douvikas (Volos NPS)
– Mitchell van Rooijen (was verhuurd aan Excelsior)
– Quinten Timber (Ajax)
– Nick Venema (was verhuurd aan NAC Breda)

Uitgaande transfers:
– Justin Hoogma (werd gehuurd van 1899 Hoffenheim)
– Justin Lonwijk (Viborg FF – was al aan die club verhuurd)

En de contracten van Giovanni Troupée en Leon Guwara zijn afgelopen. Er is nog onbekend waar zij hun loopbaan voortzetten.

Foto: FCUPhoto