Troupée wil bewijzen er nu klaar voor te zijn

Op 17 mei 2015 maakte Giovanni Troupée (geboren op 20 maart 1998) zijn debuut in de eredivisie. Hij verving in het Gelredrome een andere debutant, namelijk Jelle de Lange. Voor beide talentvolle verdedigers leek een mooie toekomst weggelegd. Voor De Lange bleef het bij dat ene eredivisieduel, en hij kwam tot 25 duels in de eerste divisie. Inmiddels is hij gestopt als profvoetballer.

Giovanni Troupée is nog steeds contractspeler van FC Utrecht. En na een vliegende start lijkt zijn loopbaan wat in de vertraging terecht gekomen. Immers: Troupée was op 12 augustus 2016, na in totaal ‘pas’ drie invalbeurten voor het eerst basisspeler tijdens sc Heerenveen – FC Utrecht. Hij verving de geblesseerde Sean Klaiber. En in het seizoen 2016 / 2017 kwam Troupée tot 35 optreden in alle competities. Hij maakte daarin vier goals. Onder andere toenmalig AZ-trainer John van den Brom was erg gecharmeerd van de rechtsback.
Echter, op 28 mei 2017 viel hij, na een periode met al een paar kleinere blessures, geblesseerd uit in de play off finale tegen AZ. En daarna was hij nooit meer onomstreden. Zo kwam hij in het seizoen 2017 / 2018 tot ‘slechts’ 20 officiële optreden. Het merendeel daarvan bestond uit invalbeurten. Ook scoorde hij niet meer in het eerste van FC Utrecht.

FC Utrecht bleef vertrouwen houden in Giovanni Troupée. Zo werd zijn contract verlengd en werd hij verhuurd aan ADO Den Haag en daarna FC Twente. In de tussentijd speelde hij ook nog een aantal duels voor Jong FC Utrecht; iets dat hij op basis van zijn leeftijd nog steeds onder voorwaarden mag.

Recent vertrok de concurrent van Troupée, Sean Klaiber, naar Ajax. En daarmee leek er voor Giovanni Troupée weer zicht op speeltijd. Maar de realiteit is dat good old Mark van der Maarel tegen sc Heerenveen rechtsback speelde. En dat onder meer Glenn Bijl en Tobias Pachonik naar verluidt in de belangstelling staan of hebben gestaan van FC Utrecht. Hoe dan verder voor Giovanni Troupée?

In De Telegraaf zegt de vleugelverdediger daarover: ‘Ik wil nu bewijzen dat ik er klaar voor ben om de rechtsbackpositie weer in te vullen.’ Daarbij blijft hij natuurlijk afhankelijk van de trainer die in 2017 nog erg gecharmeerd van hem was. In De Telegraaf zegt Troupée over de feedback van deze John van den Brom het volgde: ‘De trainer heeft ook gezegd dat hij veel vertrouwen in mij heeft en dat hij vindt dat ik er de laatste weken goed opsta.’

De tijd zal leren wat het wordt voor Giovanni Troupée. Als er geen nieuwe rechtsback komt voor het sluiten van de zomertransferwindow, dan mag hij de strijd aangaan met Mark van der Maarel. En anders volgt mogelijk een derde verhuurtermijn, of misschien wel een definitief vertrek.