Mimoun Mahi tekent voor 4 jaar

Een versterking voor de selectie van FC Utrecht: Mimoun Mahi heeft zijn handtekening gezet onder een verbintenis die hem tot medio 2024 speler van de Domstedelingen maakt. De 26-jarige aanvaller, Marokkaans international, komt over van FC Zürich.

Bij SC Remo in Den Haag begon Mahi met voetballen. Na periodes bij HSV Escamp en Quick Den Haag kwam de buitenspeler in 2011 terecht bij de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam. Bij de Spartanen maakte de aanvaller zijn debuut in het betaald voetbal, op 17 oktober 2012 in de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch. De linksbuiten verliet Rotterdam in 2014 om zich aan te sluiten bij FC Groningen. Na 138 wedstrijden voor de Trots van het Noorden, waarin Mahi 39 keer wist te scoren, vertrok de aanvaller naar FC Zürich. Mahi heeft twee interlands voor het Marokkaanse elftal op zijn naam staan.

“Mimoun is een aanvaller met power en scorend vermogen”, aldus Technisch Directeur Jordy Zuidam over de nieuwste aanwinst. “Hij is inzetbaar op alle posities in de aanval en met zijn specifieke kwaliteiten kan hij wedstrijden beslissen. Dat maakt ons team weer sterker en geeft ons meer mogelijkheden.”, vervolgt Zuidam. “We zijn er heel blij mee dat het ons is gelukt om Mimoun vast te leggen en dat hij gelooft in de ambities die we met de club hebben.”

Bron: fcutrecht.nl