Oefenduels

FC Utrecht is inmiddels gestart met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De start daarvan staat gepland in het weekeinde van 12 en 13 september, dus over twee maanden. En de laatste wedstrijd was op 8 maart, dus het gat in de kalender is ongeveer een half jaar.

Dit geldt uiteraard voor alle clubs in de eredivisie. En zendgemachtigde FOX-sports heeft daarom een zogeheten ‘Eredivisie-Comeback’ op poten gezet. In de aanloop op het nieuwe seizoen is er vanaf 1 augustus vrijwel dagelijks live-voetbal in de vorm van oefenwedstrijden. Deze duels worden rechtstreeks uitgezonden op TV.
Overigens staan er ook oefenduels voor Keuken Kampioen Divisie-ploegen gepland.

Vanuit de ‘Eredivisie-Comeback’ staan voor FC Utrecht de volgende duels op het programma:

Zaterdag 1 augustus 17:30 uur: FC Utrecht – AZ
13 augustus 18:45 uur: Ajax – FC Utrecht
20 augustus 21:00 uur: FC Utrecht – sc Heerenveen

Het doorgaan van deze duels is onder voorbehoud van goedkeuring van de lokale overheid. En mogelijk is er beperkt publiek toegestaan. Hierover volgt nog nadere info.

Volgens diverse media heeft FC Utrecht ook nog oefenwedstrijden tegen Dudelange (Luxemburg), Genk en Antwerp (België). Hierover zijn nog geen bijzonderheden op de clubwebsite.

Voor Jong FC Utrecht begint de competitie al op 28 augustus. En in het kader van de ‘Eredivisie Comeback’ speelt de ploeg van René Hake in ieder geval op 12 augustus om 18:45 uur een oefenduel uit tegen Jong Ajax. Aanvullende oefenduels voor Jong FC Utrecht volgen ongetwijfeld.