Hoe nu verder?

Na de laatste persconferentie van Premier Rutte lijkt het erop dat de start van het nieuwe eredivisieseizoen op of net na 1 september 2020 mag. Dat betekent slechts enkele weken vertraging ten opzichte van de oorspronkelijke geplande start op vrijdag 14 augustus 2020.

Tot zover het goede nieuws. Inmiddels heeft minister Hugo de Jonge in de Tweede Kamer aangegeven dat er pas weer grote evenementen met publiek mogen plaats vinden als er een vaccin tegen het Corona-virus beschikbaar is. En dat kan zeker een jaar duren. Daarom is de vrees ontstaan dat de eredivisie vanaf 1 september alleen maar wedstrijden zonder publiek mag afwerken.
De KNVB heeft inmiddels aangegeven door deze uitspraak totaal te zijn verrast. En het lijkt onwaarschijnlijk dat voetbalclubs in deze wetenschap niet kunnen starten met de verkoop van seizoenkaarten. Dit is zeker in Nederland een belangrijke bron van inkomsten voor veel profclubs.

Naast deze onduidelijkheid speelt voor FC Utrecht natuurlijk nog de gang naar de UEFA vanwege de wijze waarop er door de KNVB is omgegaan met de niet-gespeelde bekerfinale. Het is onbekend wanneer op dit punt meer duidelijkheid komt. En FC Utrecht is volgens RTVUtrecht ook bereid de bekerfinale buiten Nederland te spelen, of in de vorm van een penaltyserie te beslissen. Mogelijk gloort er hier enige hoop, want volgens de regionale nieuwszender zou ook Feyenoord het duel hoe dan ook willen spelen.

Wordt vervolgd.