KNVB, Gudde, shame on you!

Ongeloof en woede. Daarmee laat het FC Utrecht gevoel zich sinds gisteren goed samenvatten.

Natuurlijk hebben we begrip voor de huidige situatie ten gevolge van de gevolgen van het Corona virus en staat gezondheid op de eerste plaats, maar als er dan vervolgens een besluit wordt genomen doordat daardoor de competitie niet wordt uitgespeeld en de bekerfinale niet wordt gespeeld, moet dat wel eerlijk gebeuren.

De clubs worden geraadpleegd en vervolgens wordt deze raadpleging volstrekt gewoon genegeerd, omdat er geen meerderheid zou zijn. Weliswaar zag deze raadpleging alleen op het promoveren/degraderen, maar zegt dit wel genoeg over de werkwijze van de KNVB. ADO Den Haag en RKC Waalwijk hoeven van ons niet te degraderen, maar het valt niet uit te leggen dat bijvoorbeeld een Cambuur met 11 punten voorsprong op de nummer 3 (plekken 1 en 2 geven recht op promotie) niet promoveert. Aan de ene kant geef je voor wat betreft de eerste 6 plaatsen aan dat de ranglijst bepalend is, maar anderzijds doe je dit voor de promotie/degradatie niet….. Onbegrijpelijk en ook niet rechtvaardig. Leg dat maar eens uit Gudde en dan wel met droge ogen…

De KNVB verklaart het gehele bekertoernooi feitelijk nietig en geeft, zonder motivatie, de 3e plek op de ranglijst de poulefase plek (die miljoenen voor de betreffende club oplevert). Ja, er komt een solidariteitspotje, maar hoe dat er uit komt te zien en wie wat krijgt, weet men nog niet… Halfbakken beslissingen natuurlijk. Natuurlijk ontvangt de betreffende betaald voetbalclub de bijdrage van de UEFA en niet de KNVB, maar dan had je aan de beslissingen van gisteren ook ter zake bijdragen aan het solidariteitspotje voorwaarden kunnen verbinden. Voor FC Utrecht een groot financieel belang, maar natuurlijk ook sportief. Europees voetbal spelen is een mooi extraatje, maakt de club voor nieuwe spelers aantrekkelijker om bij ons te komen spelen etc. Zeker in een jaar dat onze FC 50 jaar bestaat was/is Europees natuurlijk extra mooi. De competitie is geëindigd met een wedstrijd minder van FC Utrecht en met een beter doelsaldo dan Willem II en met ook nog eens een beter onderling resultaat. Het is verre van rechtvaardig en ook volstrekt niet redelijk en niet billijk. Het is ook geen open/transparante en al zeker geen (sportief) rechtvaardige beslissing!

We zijn het er dan ook volmondig mee eens dat FC Utrecht het er niet bij laat zitten en juridische maatregelen neemt.

Oh ja, de volgende zijn ook nog wel interessant om te benoemen:

Eric Gudde: voormalig directeur van Feyenoord, Feyenoord supporter (Schiedammer) en nu directeur betaald voetbal bij de KNVB.
Martin van Geel: voormalig technisch directeur van Feyenoord (oud-collega van Gudde dus) en nu algemeen directeur van Willem II.
Mattijs Manders: voormalig algemeen directeur van ADO Den Haag en nu voorzitter van de Eredivisie CV.

Beslissing KNVB:

Feyenoord: poulefase Europees voetbal.
Willem II: voorronde Europees voetbal.
ADO Den Haag: geen degradatie.

Need we say more?

Gudde, dit is na jouw schandalige beslissing om geen minuut stilte te houden voor de slachtoffers en nabestaanden van de tramaanslag, de 2e keer dat je ons als Utrechters een kunstje flikt. Schandalig! Wat ons betreft ben je vanaf heden, wat er ook uit de procedure(s) mocht komen, persona non grata in ons stadion en word jou een levenslang stadionverbod voor de Galgenwaard gegeven. We hebben er nog even over gedacht om jou eerst zelf te raadplegen alvorens met deze persona non grata beslissing te komen, maar hebben op voorhand al besloten dat we met jouw reactie toch niets zullen doen…

Bestuur True Support

One thought on “KNVB, Gudde, shame on you!

  1. Ik snap de frustratie en de boosheid, maar een KNVB bestuurder tot persona non grata te bestempelen gaat mij veel en veel te ver. Een gang naar de rechter snap ik, laat het daar ook. Dit soort statements hoeven voor mij niet en ik vind dat persoonlijk True Support onwaardig. Ik ga mijn donateurschap dan ook heroverwegen en dat vind ik op zich al spijtig genoeg.

Comments are closed.