post

FC Utrecht – Ajax 2-0 (1-0)

FC Utrecht staat in de finale van de TOTO KNVB Beker! De ploeg van trainer/coach John van den Brom zinderde vanavond (woensdag) negentig minuten lang in een kolkend Stadion Galgenwaard en was te sterk voor Ajax: 2-0.

Een absolute wereldpass is het van linksback Leon Guwara, die met een bekeken bal Sander van de Streek in kansrijke positie brengt. Edson Álvarez brengt de Utrechtse middenvelder ten val en scheidsrechter Björn Kuipers wijst naar de stip. De bal ligt op elf meter van het doel van Andre Onana en pak ‘m beet twintig meter van een Bunnikside die als één blok achter het team staat. Halverwege de tweede helft toont aanvoerder Simon Gustafson zich bepaald niet voor het eerst ‘as cold as ice’. De Zweed benut de penalty en ontketent een volksfeest aan het Herculesplein: 2-0 voor FC Utrecht, en dus een finaleplek binnen bereik!

Niet in gevaar
Die plek? Die komt na de 2-0 geen moment meer in gevaar. Ajax brengt in de personen van Klaas-Jan Huntelaar, Razvan Marin en Danilo nog drie verse krachten en nieuwe impulsen, maar tegen de Utrechtse defensie die staat als een huis is geen enkele Amsterdamse aanvaller opgewassen. De keren dat de spelers van de regerend landskampioen en bekerhouder dan toch eens tot een doelpoging komen, staat goalie Jeroen Zoet met verve zijn mannetje. Alle ballen zijn voor Zoet.

Verdiende voorsprong via Van de Streek
Van de Streek is het die er na een dik half uur voor zorgt dat FC Utrecht op een verdiende voorsprong komt. Hij knikt vanuit een vrije trap de bal prachtig in het door Andre Onana verdedigde doel. Een sterk eerste halfuur van FC Utrecht krijgt daarmee een passende beloning: 1-0.

Overrompeld
Ook na de tweede treffer van de FC uit de Domstad zijn het de Utrechters die de beste kansen krijgen. Gyrano Kerk blijkt een absolute plaag te zijn voor de Amsterdamse defensie, die ook regelmatig wordt overrompeld door de acties van Jean-Christophe Bahebeck, diens vervanger Issah Abass en de mee opkomende backs Guwara en Sean Klaiber.

Finale op zondag 19 april
Wat aan het einde van de rit overblijft, is een verdiende bekeroverwinning voor FC Utrecht, dat op zondag 19 april in De Kuip in de finale aantreedt tegen de winnaar van het onderonsje tussen Feyenoord en NAC Breda. Die partij wordt morgen (donderdag) gespeeld.

En zondag? Sparta-thuis!
Voor FC Utrecht staat zondag alweer de volgende partij op de rol. Die dag is het Sparta Rotterdam dat op bezoek komt in Stadion Galgenwaard. Het Eredivisieduel met de Spangenaren begint zondag aan het Herculesplein om 12.15 uur.

FC Utrecht – Ajax 2-0 (1-0)
33. Sander van de Streek 1-0
65. Simon Gustafson (strafschop) 2-0

Gele kaarten: Sean Klaiber (FC Utrecht), Klaas-Jan Huntelaar en Lisandro Martínez (Ajax).

Toeschouwers: 22.601.

Scheidsrechter: Björn Kuipers.

Opstelling FC Utrecht:
Jeroen Zoet; Sean Klaiber, Mark van der Maarel, Justin Hoogma, Leon Guwara; Adam Maher, Joris van Overeem, Sander van de Streek, Simon Gustafson; Gyrano Kerk, Jean-Christophe Bahebeck (40. Issah Abass).

Opstelling Ajax: 
Andre Onana; Sergiño Dest, Edson Álvarez (81. Danilo), Lisandro Martínez, Nico Tagliafico; Daley Blind, Donny van de Beek, Jurgen Ekkelenkamp (69. Klaas-Jan Huntelaar); Hakim Ziyech, Dusan Tadić, Quincy Promes (81. Razvan Marin)

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto

12 thoughts on “FC Utrecht – Ajax 2-0 (1-0)

 1. Vanuit de leiding was nog gevraagd aan de gasten die zich zo graag supporter noemen om hun fatsoen te bewaren. Natuurlijk was dat tegen beter weten in want deze a sociale randdebielen hebben geen fatsoen.
  Ongetwijfeld zullen ze ook nog denken dat de samenkomst afgelopen week zinvol is geweest.
  Dit gedrag heeft voor mij het resultaat overschaduwd. Vond het lopen van de polonaise na afloop door spelers maar ook de trainer haast te gênant voor woorden. Wekenlang worden er wanprestaties geleverd maar na gisteren is iedereen in de 7 e hemel en is het lek boven. Deze groep heeft gewoon een motivatieprobleem. Het is onbegrijpelijk dat het tegen deze tegenstander altijd mogelijk is om dit te laten zien, om tegen andere ploegen te verzaken. Zag gisteren lang niet alle spelers met een vrolijk gezicht lopen. Hopelijk heeft de trainer dat ook gezien. Kan me voorstellen dat Ramselaar, Dalmau, Cherny en een Emanuelson, ontevreden zijn over hun situatie en dat verdient dan ook de aandacht van de trainer.
  Voor de rest was dit natuurlijk een goede prestatie maar zou zeggen laat het tegen Sparta maar zien dat dit niet eenmalig is geweest en dat wordt moeilijk genoeg deze groep kennende. Tegen Ajax hoeft er niemand op scherp te worden gezet want dat staan ze al, maar aan de trainer om ze ook tegen Sparta zo te krijgen.
  Succes !!!!!!!

  • Bron RTV Utrecht:

   UTRECHT – FC Utrecht distantieert zich van de antisemitische spreekkoren rond het bekerduel met Ajax. Bij aankomst van de spelersbus van de Amsterdammers zongen supporters onder meer “Hamas, Hamas, Joden aan het gas”.

   Kars, wat die klootzakken betreft ben ik het helemaal met je eens, weer stond de selectie samen met de technische staf uitgebreid te feesten voor de Bunnikside na aflopen, om vervolgens plichtmatig een ere rondje langs de overige tribunes te doen. Helaas zit dat tuig ook weer gewoon in de Kuip, niemand die ze wat doet en ze aan durft te pakken. Helemaal niemand en dat is om je dood te schamen.

 2. Wat een strijd, wat een wedstrijd en wat een overwinning. Mooi dat Utrecht weer in de bekerfinale staat en daar is niets op af te dingen. Tegelijkertijd blijft het onbegrijpelijk dat deze instelling niet iedere week te zien is. Afgelopen zondag hebben we kunnen zien wat de ondergrens is. Maar dit is natuurlijk een geweldig resultaat voor FC Utrecht en de kortste weg naar Europees voetbal bij winst. Ontzettend sneu dat Klaiber er niet bij is in de finale, de kaart was terecht en waarom hij vlak voor tijd er zo hard in ging is mij een raadsel.

 3. Er is nu wat mij betreft maar één missie: de bekerfinale winnen. Daar moet alles op worden ingezet, en het individuele belang van alle spelers is daaraan ondergeschikt. Dat lijkt een open deur, maar de afgelopen periode heeft mij nog geen enkel vertrouwen gegeven dat deze focus er is. Nu moeten de echte leiders opstaan.

  • Gisteren speelde Maher fantastisch, als een leider, Zoet keepte met volle overtuiging, Kerk heeft het ook uitstekend gedaan ook al komt hij technisch veel te kort voor de absolute top, vd Maarel was ook geweldig, eigenlijk vond ik alleen Abbas een disonant, waarom niet Dalmau of Peterson inviel is mij een raadsel.

   • Mij viel Hoogma op een zeer positieve wijze op: door niet op te vallen. Hij was zeer rustig, en handig om te voorkomen dat hij in lastige situaties uitkwam. Ik hoop oprecht dat hij na dit seizoen betaalbaar is en hier blijft.

    • Hoogma was ik inderdaad nog vergeten, omdat hij onopvallend steengoed verdedigde. En waar ik ook blij van werd is dat ballen zonder morren de tribune of over de zijlijn werden geschoten als de situatie daarom vroeg. Daar is niks mis mee, beter dan die zogenaamd “voetballende” oplossingen die regelmatig risico opleveren.

 4. De trainer zal de moeite moeten nemen om de ontevreden spelers, Peterson, Dalmau, Ramselaar, Cherny en ook Emanuelson, aan zijn kant te krijgen. Neem daarnaast Kerk regelmatig een half uurtje apart om zijn technische vaardigheden te verbeteren want die zijn nog steeds ver verwijderd van ere divisie niveau.
  Dat Utrecht zich distantieert van de spreekkoren is natuurlijk een open deur, je moet eens het lef hebben om er iets aan doen, maar dat lef ontbreekt helaas.

 5. Misschien zou het een idee zijn om deze zgn. supporters eens in een veewagen te laden om dezelfde rit te laten maken als miljoenen Joden hebben moeten doen en nooit meer van zijn terug gekomen.

  • Goed plan, al zeggen die onbenullen natuurlijk dat het geen antisemitisme is. Ik heb veel liever dat die klootzakken nooit meer een stadion van binnen mogen zien. En dat de club nooit meer aandacht besteed aan die hufters.

Comments are closed.