Ook Makienok vertrekt, naar Dynamo Dresden

Aanvaller Simon Makienok vervolgt zijn carrière bij Dynamo Dresden. Die club uit de 2. Bundesliga neemt de 29-jarige spits per direct over van FC Utrecht.

De Deense targetman Makienok kreeg na zijn komst naar de Domstad te maken met enkele zware blessures, die ervoor zorgden dat hij vele maanden moest revalideren. Uiteindelijk kwam de oud-speler van onder meer de Engelse clubs Charlton Athletic en Preston North End en het Italiaanse Palermo in Utrechtse dienst tot 9 officiële optredens. Daarin vond hij 2 keer het net.

“Nu Simon weer fit is, wil hij graag gaan voor meer speelminuten”, aldus Technisch Directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht. “Daarom is Simon op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging. Die heeft hij gevonden bij Dynamo Dresden. Samen met die club zijn we tot overeenstemming gekomen over een transfer en hiermee gaat de wens van de speler in vervulling. We hebben veel respect voor hoe Simon zich heeft teruggeknokt ondanks de vele tegenslagen en bedanken hem voor zijn inzet voor FC Utrecht.”

Bron: fcutrecht.nl

5 thoughts on “Ook Makienok vertrekt, naar Dynamo Dresden

 1. Ik gun geen enkele topsporter de blessures die Makienok heeft gehad. Denk wel dat het goed is dat hij ergens opnieuw kan beginnen.

  • Nee uiteraard gun ik dat ook niemand, dat bedoelde ik ook niet met mijn reactie. Makienok heeft niet laten zien dat hij goed genoeg was. Los van zijn blessure leed.

   • Mijn reactie was ook niet op de jouwe. Ik snap hoe je het bedoelt, en ben het met de ‘win win’ eens. Had al voordat Makienok zwaar geblesseerd raakte mijn twijfels.

 2. Zie dat Dresden dik onderaan staat, ze verwachten toch niet dat ze een type Ronaldo binnen halen.
  Word een hele moeilijke opdracht voor deze jongen, maar waarschijnlijk wil hij erg graag voetballen,
  wens hem veel succes, heeft helaas door de blessures nooit goed kunnen laten zien dat hij een aanwinst zou zijn, iets wat ik sterk betwijfel trouwens

Comments are closed.