De wintertransferwindow komt er aan

Het is bijna 2020, en traditioneel opent aan het begin van een nieuw kalenderjaar de wintertransferwindow. Deze loopt in Nederland tot en met vrijdag 31 januari 2020.

Er gaan de komende periode ongetwijfeld speculaties komen rondom spelers van FC Utrecht. Zo zullen Patrick Joosten, Rico Strieder, David Jensen, Urby Emanuelson en Giovanni Troupée ongetwijfeld meer speeltijd willen dan ze in de eerste seizoenshelft kregen. En kan er interesse komen / worden gesimuleerd voor basisspelers die er goed opstaan. Het is altijd de vraag wat er van deze speculaties en geruchten daadwerkelijk uit gaat komen.

Eén opvallend gerucht betreft Justin Lonwijk. De aanwinst uit Jong PSV draaide een goede voorbereiding, maar kwam als noodverband in de spits niet uit de voeten. Nadat Lonwijk een zware knieblessure op had gelopen, kwam hij de voorbij periode alleen in actie voor Jong FC Utrecht. En volgens de website www.soccernews.nl zou diezelfde Lonwijk nu in de belangstelling staan van Birmingham City. De club, die uitkomt op het tweede niveau in Engeland, zou Lonwijk op het oog hebben voor hun Onder 23-team. En dit gerucht wordt volgens diezelfde website nog eens extra gevoed, omdat Lonwijk op dit moment in Birmingham zou zijn.
Het bericht over Justin Lonwijk is opgepikt uit Engeland. Stef de Bont van VI meldde het kort op zijn Twitter-account met de toevoeging dat FC Utrecht heeft aangegeven van niets te weten.

Voor wat het waard is; zowel vanuit de optiek van de club als vanuit de optiek van de speler. In de komende periode delen we hier geruchten die een goed herleidbare bron hebben. En zo nodig volgen er overzichten van mutaties in de selectie.