Voorbeschouwing FC Groningen – FC Utrecht

Voor de tweede keer binnen twee weken reist FC Utrecht af naar Groningen. Nu om het in de strijd om de KNVB-beker op te nemen tegen FC Groningen.

En net als in de competitiewedstrijd zal Bart Ramselaar niet in de basis staan. Alleen is de man in vorm nu vanwege een blessure afwezig. Over de aard en ernst van zijn blessure is vanuit FC Utrecht geen communicatie geweest. Maar volgens clubwatcher Tim Reedijk van het AD zal Ramselaar dit kalenderjaar niet meer in actie komen.
De focus zal daarom moeten liggen op de spelers die er wel zijn. En daar heeft John van den Brom mogelijk wel een meevaller, want aanvaller Adrian Dalmau is weer in staat om minuten te maken. Eerder nog was de verwachting dat Dalmau pas in 2020 weer in actie zou kunnen komen. Mocht hij in actie moeten komen, dan is te hopen dat hij nog steeds makkelijk scoort. De teller staat namelijk op 3 goals in slechts 86 speelminuten (verdeeld over vier duels).

Sander van de Streek maakt naar verwachting weer zijn opwachting in de basis. Daarnaast zou Jean-Christophe Bahebeck voorin kunnen spelen. De Fransman trainde deze week aangepast, omdat zijn herstel langer duurt dan bij de meeste andere spelers. Maar het lijkt erop dat Issah Abass zijn opwachting in de aanval kan maken naast Gyrano Kerk. Ook Patrick Joosten is daar nog een optie. Vaclav Cerny lijkt, na zijn matige optreden tijdens de vorige editie van FC Groningen – FC Utrecht, weer uit de gratie te zijn.

Omdat John van den Brom eerder heeft aangegeven niet met een bekerkeeper te willen werken, lijkt de kans klein dat David Jensen in actie komt. Tegen Excelsior’31 startte hij wel, maar dat was vanwege een lichte blessure bij Maarten Paes.

Tegenstander FC Groningen zal gebrand zijn op wraak na de nederlaag op 8 december. Trainer Danny Buis ontbreekt op de bank, want hij kreeg tegen ADO Den Haag afgelopen weekeinde een rode kaart. Ook Zeefuik werd in dat duel met rood van het veld gestuurd, maar zijn kaart werd (terecht) geseponeerd.

Het duel wordt door bijna 500 uitsupporters bezocht, en vangt aan om 18:30 uur. Pol van Boekel is scheidsrechter, en John van den Brom was in zijn voorbeschouwing op de clubwebsite duidelijk: ‘Wij willen heel graag die beker winnen’. Wij verwachten dat hij daarvoor de volgende elf spelers laat starten:

Paes
Klaiber – Janssen – Hoogma – Van der Maarel
Van Overeem
Van de Streek – Maher – Gustafson
Kerk – Abass

One thought on “Voorbeschouwing FC Groningen – FC Utrecht

  1. Ayoub mag weg terug halen dus, Linssen tekent niet bij Vitesse, halen dus TD, evenals Bergstrom maar die ligt niet goed in de markt bij de trainer, ongelooflijk eigenlijk

Comments are closed.