post

FC Utrecht wint besloten oefenduel van NEC

In een vriendschappelijke wedstrijd achter gesloten deuren was FC Utrecht vanmiddag (woensdag) een maatje te groot voor NEC. De Utrechtse Eredivisionist won met 5-1 van de Nijmeegse Keuken Kampioen Divisie-ploeg.

Een vlammend schot is het, in de korte hoek. Via NEC-sluitpost Job Schuurman vliegt de bal het doel in. Václav Černý heeft zojuist met scherp geschoten. Nog geen twintig minuten zijn er op dat moment gespeeld in de oefenpot tussen FC Utrecht en NEC, en de stand is al 3-0 in het voordeel van de Domstedelingen. Een monsterscore lonkt.

Bahebeck maakt prachtig doelpunt
Zover komt het in de stromende regen op Sportcomplex Zoudenbalch niet. De FC Utrecht-doelpuntenteller eindigt op vijf. Daar zitten prachtige goals tussen. Wat te denken van de 1-0, gescoord door Jean-Christophe Bahebeck. De Fransman speelt uitstekend tegen NEC en schiet al na zes minuten spelen na een knappe aanname de bal prachtig binnen in de verre hoek. De aanvaller, spelend vanaf de linkerflank, is bovendien betrokken bij de tweede treffer van de middag. Die goal wordt gemaakt door Souffian El Karouani, die de bal achter zijn eigen keeper werkt (2-0).

Dicteren van begin tot eind
Voordat in Utrecht de rust aanbreekt, toont ook Adrián Dalmau zich herhaaldelijk gevaarlijk voor het Nijmeegse doel. De Spanjaard lijkt en denkt de 4-0 te maken, maar dat doelpunt – na een splijtende pass van Rico Strieder wordt de spits gevonden door Sander van de Streek – wordt vanwege buitenspel afgekeurd. Kort na de break redt Ayman Sellouf namens NEC de eer (3-1) in wat één van de spaarzame aanvallen van NEC is. De ploeg van trainer/coach John van den Brom dicteert de wedstrijd van de eerste tot en met de laatste minuut.

St. Jago en Kerk doen duit in het zakje
Dat de score in de tweede helft verder wordt opgevoerd, is dan ook geen verrassing. Verdediger Tommy St. Jago tekent halverwege het tweede bedrijf de 4-1 aan. Hij kopt de bal vanuit een hoekschop met volle overtuiging tegen de touwen en NEC, dat in Randy Wolters en Cas Odenthal twee oude bekenden van FC Utrecht in de gelederen heeft, krijgt vlak voor tijd ook de 5-1 nog om de oren. Die wordt gescoord door Gyrano Kerk.

Interlandbreak, daarna FC Emmen-thuis
Eredivisievoetbal staat komend weekend niet op de rol. Overal ter wereld worden (jeugd)interlands gespeeld. FC Utrecht’s vlaggenschip speelt op zaterdag 14 september weer. Die dag komt FC Emmen op bezoek in Stadion Galgenwaard, waar om 20.45 uur wordt afgetrapt. De kaartverkoop voor het duel met de ploeg van Dick Lukkien is in volle gang. Tickets zijn ONLINE verkrijgbaar en in de FC Utrecht Fanshop.

FC Utrecht – NEC 5-1 (3-0)
7. Jean-Christophe Bahebeck 1-0
15. Souffian El Karouani (eigen doelpunt) 2-0
18. Václav Černý 3-0
48. Ayman Sellouf 3-1
65. Tommy St. Jago 4-1
89. Gyrano Kerk 5-1

Gele kaarten: geen.

Toeschouwers: geen.

Opstelling FC Utrecht:
Joey Houweling; Sean Klaiber (46. Tommy St. Jago), Giovanni Troupée, Urby Emanuelson, Mark van der Maarel; Bart Ramselaar (46. Adam Maher), Rico Strieder, Sander van de Streek (59. Leon Guwara); Václav Černý, Adrián Dalmau, Jean-Christophe Bahebeck (46. Patrick Joosten).

Opstelling NEC:
Job Schuurman; Terry Lartey Sanniez, Rens van Eijden (46. Cas Odenthal), Frank Sturing, Souffian El Karouani (46. Bas Kuipers); Niek Hoogveld, Tom Overtoom, Zian Flemming (63. Thomas Beekman); Anthony Musaba (46. Randy Wolters), Etien Velikonja (63. Ole ter Haar Romeny), Ayman Sellouf

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto

2 thoughts on “FC Utrecht wint besloten oefenduel van NEC

  1. Ik las dat de kans groot is dat Mark van der Maarel tegen FC Emmen als linksback gaat starten. En zie dat Troupée en Emanuelson centraal achterin hebben gespeeld. Ben benieuwd of Van den Brom daar toekomst voor hen beiden ziet. Want ik kan me niet voorstellen dat hij Mamengi en / of St. Jago al ver genoeg vindt voor een plek in het centrum van de defensie van het eerste.

  2. Het is wel de bedoeling Arnold dat er achterin ook ballen weg gekopt moeten worden en met vd Maarel, Troupee en Emanuelson wordt dat erg moeilijk. Het zou eigenlijk niet mogen dat de trainer nog niet tot zijn ideale opstelling is gekomen. Zoveel nieuwe spelers erbij alleen geen echte verdedigers en die zijn juist nodig.degeen die ze hadden, Bergstrom, laten ze zomaar gaan terwijl er geen betere loopt achterin. Al met al te veel geïnvesteerd op plekken waar dat niet nodig was. Jammer, heb het al eerder gezegd wordt een moeizaam tegenvallend seizoen

Comments are closed.