FC Utrecht – VVV Venlo 1-2 (0-2)

Voor het eerst dit seizoen heeft FC Utrecht in de Eredivisie een wedstrijd verloren. De Domstedelingen gingen in Stadion Galgenwaard vanmiddag (zondag) met 1-2 onderuit tegen VVV-Venlo.

Een half uur heeft hij ervoor nodig om te scoren. De Spaanse spits Adrián Dalmau, die in de tweede helft aan de start staat als vervanger van Rico Strieder, schiet een kwartier voor tijd de bal tegen de touwen: 1-2. FC Utrecht heeft op dat moment de aansluiting weer te pakken tegen een VVV-Venlo dat zich in het hete Stadion Galgenwaard uitermate effectief toont.

Linthorst effectief
Want de Limburgers scoren in de laatste tien minuten van de eerste helft twee keer. In beide gevallen is het Venlonaar Evert Linthorst die de supporters van de ploeg uit zijn stad laat juichen. De negentienjarige middenvelder kopt raak en profiteert daarmee van een moment van onachtzaamheid in de Utrechtse defensie (0-1) en schiet even later, op slag van rust, nog eens raak: 0-2. FC Utrecht moet vanaf dat moment in de achtervolging – en wel in de hoogst mogelijke versnelling.

Surplus aan balbezit
Aan balbezit geen gebrek voor FC Utrecht tegen de Venlonaren. Aan het einde van de rit vertelt het percentage wat dat betreft het verhaal: 75 voor de Utrechters, 25 voor de Venlonaren. Maar de FC uit de Domstad heeft lang moeite om door de Limburgse defensie heen te komen. Een penalty lijkt vlak na de rust uitkomst te bieden, maar de door Jochem Kamphuis gegeven strafschop wordt door videoscheidsrechter Clay Ruperti ingetrokken vanwege buitenspel van Issah Abass. Even later wordt ook een doelpunt van de Ghanees ook afgekeurd; eveneens wegens offside, en wordt een treffer van Dalmau geannuleerd.

Kansen in de slotfase
Desalniettemin krijgt FC Utrecht voldoende kansen om na de 1-2 van Dalmau ook de 2-2 te scoren. In de slotfase, waarin het eenrichtingsverkeer is, komen er kansen voor Jean-Christophe Bahebeck, Václav Černý en Dalmau, maar steeds valt de bal niet goed voor de Utrechters.

Volgende halte: de Grolsch Veste
Voor FC Utrecht staat zondag de vijfde Eredivisiewedstrijd van dit seizoen op de rol. Dan reist de ploeg van trainer/coach John van den Brom af naar Enschede, waar een duel met FC Twente wacht. In de Grolsch Veste wordt die dag om 12.15 uur afgetrapt. De kaartverkoop voor het uitvak is in de Fanshop en ONLINE al in volle gang.

FC Utrecht – VVV-Venlo 1-2 (0-2)
37. Evert Linthorst 0-1
44. Evert Linthorst 0-2
76. Adrián Dalmau 1-2

Gele kaarten: John van den Brom (FC Utrecht), Jerome Sinclair, Roel Janssen, Lee Cattermole (VVV-Venlo).

Toeschouwers: 17.986.

Scheidsrechter: Jochem Kamphuis.

Opstelling FC Utrecht:
Maarten Paes; Sean Klaiber, Justin Hoogma, Willem Janssen, Leon Guwara; Rico Strieder (46. Adrián Dalmau), Adam Maher, Simon Gustafson; Gyrano Kerk, Issah Abass (61. Jean-Christophe Bahebeck), Patrick Joosten (66. Václav Černý).

Opstelling VVV-Venlo:
Thorsten Kirschbaum; Tobias Pachonik, Christian Kum (88. Steffen Schäfer), Nils Röseler, Roel Janssen; Danny Post (73. Lee Cattermole), Evert Linthorst, Richard Neudecker; Jerome Sinclair (75. Samuel Scheimann), Elia Soriano, Peter van Ooijen

Bron: fcutrecht.nl

5 thoughts on “FC Utrecht – VVV Venlo 1-2 (0-2)

  1. Ik blijf bij mijn standpunt ten aanzien van Van den Brom. Leuk aanvallend voetbal, maar te weinig oog voor wat zijn spelers kunnen. Als Guwara veel diep gaat, dan is hij niet de voetballer om een speler uit te kappen o.i.d. En dat is in deze manier van spelen wel nodig. De as was vandaag overvol, en dan zijn juist individuele acties nodig. Ik zie niet wie hier consequent goed genoeg voor is, ook niet toen Van den Brom ging wisselen. Dit gaan we echt vaker meemaken.

  2. Heb al eerder aangegeven dat het missen van de vele kansen je gaat opbreken en dat is vandaag wel gebleken. Ook werd duidelijk dat achterin het grootste pijnpunt is. Slap ingrijpen de voorzet er niet uithalen waardoor de bal simpel kon worden ingekopt en ook de keeper was schuldig aan een goal en liet zien dat hij, nog, niet echt veel beter is dan Jensen. Uitspraken van Kerk dat hij droomt van het Nederlands elftal geeft wel aan dat deze jongen de realiteit uit het oog is verloren. Het zal voor hem altijd een droom blijven.
    Heb hem vorige week en vandaag niet gezien, trouwens bij een tegenstander die zich ingraaft waardoor de ruimtes klein worden heb je niets aan hem. Bijzonder slappe invalbeurt van Bahebek, ziekjes
    misschien ??? Zolang je niet wint van dit soort tegenstanders zal de derde plek altijd te hoog gegrepen zijn

  3. Moet trouwens zeggen dat Cherny prima inviel, die heeft de reactie van de trainer wel begrepen, was me trouwens bij de training al opgevallen, het kwartje is bij hem gevallen

  4. Dit soort wedstrijden zitten er tussen helaas. De 1-0 was een grote fout van Paes. Al jarenlang lijkt het erop dat keeperstrainers hun keepers niet trainen op ballen die het 5 meter gebied ingeslingerd worden. Na Jensen faalde ook Paes op dit vlak. Ik heb mij geweldig geërgerd aan het gedrag van vd Brom langs de lijn. Alles maar tekeer gaan tegen de vierde man. Zinloos en daarbij waren alle beslissingen juist. Ook de penalty die niet doorging. Utrecht onwaardig dat gedrag.

  5. Een keeper moet heersen in de 5 m. Dat is zijn terrein en daar is hij de baas, maar helaas ook deze keeper is het nog niet bijgebracht en dat is een slechte zaak. Maakt ook de andere verdedigers onzeker en die zijn al niet zo zeker van zichzelf als je ziet hoe simpel die bal kan worden ingekopt. Wedstrijden winnen begint achterin, als iedereen fit is zijn er middenvelders en spitsen zat, echte verdedigers zijn er nodig, die ontzag wekken bij de tegenstanders en dat is bij Utrecht niet zo. Het gedrag van de trainer is ietwat overdreven en gaat ook scheidsrechters irriteren. Moet even de gulden middenweg vinden want als een dooie op de bank zitten is het ook niet.

Comments are closed.