Jong Utrecht kansloos in Deventer

Het nadeel van Jong-ploegen is dat de wedstrijden vaak alles of niets zijn. Vanavond was het helaas niets: Jong FC Utrecht wordt ingemaakt in de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles.
 
Het begint nog goed, als in de 3e minuut Jonas Arweiler een goede kans krijgt om de score te openen. De Deventer keeper staat echter goed op te letten en houdt de bal tegen. Zeven minuten later is de wedstrijd eigenlijk al gespeeld: dan staat het inmiddels 2-0 voor de thuisploeg. Achterin bij Utrecht gaat het niet goed, twee keer worden individuele fouten keihard afgestraft. Dat de rust nog gehaald wordt met die stand, had geen supporter na die eerste tien minuten verwacht.
 
Doet Jong Utrecht dan helemaal niets? Jawel, spelenprikjes. Een paar mooie kansen, maar die worden niet afgemaakt of er staat helemaal niemand op de juiste plek om dat te doen.
 
In de tweede helft gaat het eigenlijk hetzelfde: na 11 minuten hebben de geel-roden alweer twee keer gescoord. Daarna gaat het gas er vanaf, hoewel de uitblinkende keeper Fabian de Keijzer laat zien dat er met zijn reflexen helemaal niets mis is. Als Tommy st. Jago dan ook nog een zeer makkelijk gegeven rode kaart ontvangt, vergaat de minieme hoop die er misschien nog was voor een meer verteerbare uitslag.
 
Voor de wedstrijd weet je dat Go Ahead-uit hooguit bonuspunten zijn, de kans dat je daar een goed resultaat neerzet, is klein. Toch moet het achterin beter, stabieler.
 
Vrijdag een wedstrijd waar je wél op een goed resultaat mag hopen, als Jong PSV op bezoek komt op Zoudenbalch. De wedstrijd begint om 20u.
 
Go Ahead Eagles – Jong FC Utrecht 4-0 (2-0)
6. Maël Corboz 1-0
11. Richard van der Venne 2-0
51. Jaroslav Navrátil 3-0
56. Elmo Lieftink 4-0
 
Gele kaart: Sam Beukema (Go Ahead Eagles)
 
Rode kaart: 67. Tommy St. Jago (Jong FC Utrecht).
 
Toeschouwers: 8.023.
 
Scheidsrechter: Alex Bos.
 
Opstelling Go Ahead Eagles:
Hobie Verhulst; Nicolas Abdat, Gino Bosz, Sam Beukema, Julius Bliek; Maël Corboz, Elmo Lieftink, Alexander Bannink; Jaroslav Navrátil (75. Martijn Berden), Antoine Rabillard, Richard van der Venne (75. Adrian Edqvist).
 
Opstelling Jong FC Utrecht:
Fabian de Keijzer; Mark Pabai (46. Sylian Mokono), Tommy St. Jago, Christopher Mamengi, Gabriel Culhaci; Mitchell van Rooijen, Tim Brinkman (46. Rida El Barjiji), Odysseus Velanas; Eros Maddy, Jonas Arweiler, Rayan El Azrak (70. Junior van der Velden).

One thought on “Jong Utrecht kansloos in Deventer

  1. Ik wil geen hetze beginnen tegen Mamengi, maar wat ziet FC Utrecht in hem? Hij heeft als enige ‘vaste’ speler van Jong FC Utrecht een rugnummer in de A-selectie. Ik vond hem alleen vorig seizoen vaak erg matig en veel te wild. Bij twee goals zag ik hem in Deventer weer een tackle inzetten en vervolgens de bal niet hebben. Dat moet er echt uit, want anders zit hij volgens mij nu al boven zijn plafond.

    Uiteraard ligt de nederlaag niet alleen aan hem. Twee keer in een tijdbestek van vijf minuten twee goals weggeven… Dat mag geen tweede keer meer gebeuren in dit nog lange seizoen.

Comments are closed.