post

Voorbeschouwing FC Utrecht – HSK Zrinjski Mostar

Eindelijk is het dan zo ver. Iets meer dan een maand na de eerste training onder leiding van John van den Brom staat het eerste officiële duel op het programma. In de tweede voorronde van de Europa League is HSK Zrinjski Mostar de tegenstander in een ongetwijfeld erg warm stadion Galgenwaard.

FC Utrecht werkte een goede voorbereiding af, maar nu gaat het er echt om. Aanvoerder Willem Janssen was duidelijk tijdens de persconferentie voorafgaand aan het duel: ‘Wij zullen het tempo hoog moeten houden en heel hard moeten werken om ze kapot te spelen’, aldus Janssen op de clubwebsite. ‘Daar moeten we heel veel energie in steken. Of het een zware klus wordt? Je staat in de Europa League, dan weet je op voorhand dat er geen makkies zijn.’
De warmte is voor FC Utrecht een onderwerp van gesprek. Voor de tegenstander is dat echter niet het geval. De recordkampioen van Bosnië speelt in deze tijd van het jaar vaker in een dergelijke warmte. En ze hebben inmiddels al twee voorrondeduels en een competitiewedstrijd in de benen.

Trainer John van den Brom is ook duidelijk op de clubwebsite: FC Utrecht moet waken voor het mes van de counter van HSK Zrinjski. En het voorkomen van tegengoals is in Europees verband erg belangrijk. Het lijkt daarmee duidelijk dat FC Utrecht niet alleen maar gaat aanvallen.

Bij FC Utrecht ontbreken Othmane Boussaid, Adrian Dalmau, Joris van Overeem, Issah Abbas en Jean-Christophe Bahebeck. Voor de spitspositie zouden daarom Nick Venema of Simon Makienok in aanmerking komen. Makienok heeft echter nog geen wedstrijdritme na zijn zware blessures en Van den Brom heeft in de voorbereiding aanwinst Justin Lonwijk veel zien scoren. Ondanks dat Lonwijk middenvelder is, lijkt hij tijdens de vacante spitspositie in te nemen van aanwinst Dalmau. De Spanjaard is nog onvoldoende opgetraind. Daarnaast lijken aanwinsten Vaclac Cerny en Adam Maher zekerheidjes, en is het vertrouwen in Leon Guwara terug. Als de Russische scheidsrechter Aleksei Eskov om 18:30 uur voor de aftrap fluit, dan is de vermoedelijke opstelling:

Jensen
Klaiber – Bergström – Janssen – Guwara
Maher
Van de Streek – Gustafson
Kerk – Lonwijk – Cerny

Foto: FCUPhoto