post

Nipt verlies in laatste (besloten) oefenduel

FC Utrecht heeft het in een vriendschappelijke wedstrijd achter gesloten deuren afgelegd tegen Royal Antwerp FC. De Nederlandse Europa League-deelnemer verloor in Antwerpen door een doelpunt in de voorlaatste minuut van de Belgische Europa League-participant: 3-2. 

Vlotte combinaties, mooie aanvallen en behoorlijk wat kansen. FC Utrecht speelt sterk in het Bosuilstadion, waar het Royal Antwerp FC een zware avond bezorgt. Dat het na een klein half uur spelen 0-2 in het voordeel van de Domstedelingen staat, is wat dat betreft geen verrassing.

Lonwijk verschalkt Bolat
Drie kansen krijgt Justin Lonwijk, alleen al in het openingskwartier van de partij. Is in de meeste gevallen keeper Sinan Bolat nog degene die het laatst lacht, in speelminuut vijftien bolt dan toch het net. Jeugdinternational Lonwijk schiet van dichtbij raak na een mooie aanval, waarin ook Gyrano Kerk, Sean Klaiber en Vacláv Černý een belangrijke rol spelen. Een echte teamworkgoal: 0-1.

Achter het standbeen
De 0-2 mag er ook zijn. Klaiber, die bij de eerste goal betrokken is en daarna nog een kans krijgt op een treffer die de marge verdubbelt, bereidt het tweede Utrechtse doelpunt voor. Na een actie van Kerk zet de Nieuwegeiner de bal voor, precies op maat voor Sander van de Streek. Met een fraai balletje achter zijn standbeen tekent hij de 0-2 aan.

Touwtjes vaker in Antwerpse handen
Daarna is het langzaam maar zeker Royal Antwerp FC, dat gaat instromen in de derde voorronde van de Europa League, dat de touwtjes in handen neemt. Een schot van Geoffrey Hairemans in de bovenhoek betekent al snel na de 0-2 de 1-2, en vlak na de pauze maken de Belgen er ook 2-2 van. Een schot in de korte hoek van Lior Refaelov betekent de gelijkmaker.

Kansen over en weer
Over en weer zijn er dan in de laatste veertig minuten van de partij, waarin het spel op en neer gaat, nog kansen. Zo produceert Lonwijk een vervaarlijk schot, is er na een pass van Van de Streek een aardige kans voor Černý, schiet invaller Urby Emanuelson de bal tegen de binnenkant van de paal en eindigt een kopbal van Emil Bergström in de handen van de sluitpost van de Belgische ploeg, die vervolgens vlak voor tijd het duel in haar voordeel beslist. FC Utrecht krijgt de bal niet lekker weggewerkt en dan valt het leer voor de voeten van Simen Junklerod, die David Jensen klopt: 3-2.

Weerzien met Belgische bekenden
Het duel met Royal Antwerp FC is voor FC Utrecht een weerzien met Belgische bekenden. Immers: beide ploegen stonden in oktober van het afgelopen jaar in een vriendschappelijke wedstrijd ook tegenover elkaar. Toen, ook al in het stadion aan de Oude Bosuilbaan, waren de Belgen met 2-1 te sterk voor de Utrechters.

En nu: Open Dag en Europa League
En nu is het, ook voor FC Utrecht’s vlaggenschip, tijd voor de Open Dag. Die is morgen (zaterdag) in en rondom Stadion Galgenwaard van 12.00 tot 17.00 uur. De spelerspresentatie is in het stadion en begint omstreeks 14.30 uur. Voor het team van oefenmeester Van den Brom was Royal Antwerp FC-uit de laatste oefenpot in deze voorbereiding. Donderdag gaat het om het ‘echie’. Die dag is het Bosnische HŠK Zrinjski Mostar de tegenstander van de Utrechters in de tweede voorronde van de Europa League. Die match begint om 18.30 uur en de kaartverkoop is via INTERNET en in de FC Utrecht Fanshop in volle gang.

Royal Antwerp FC – FC Utrecht 3-2 (1-2)
15. Justin Lonwijk 0-1
25. Sander van de Streek 0-2
27. Geoffrey Hairemans 1-2
50. Lior Refaelov 2-2
89. Simen Junklerod 3-2

Gele kaarten: Dylan Batubinsika (Royal Antwerp FC), Justin Lonwijk (FC Utrecht).

Scheidsrechter: Bram Vandriessche.

Opstelling Royal Antwerp FC:
Sinan Bolat; Aurelio Buta, Dylan Batubinsika, Junior Pius (46. Abdoulaye Seck), Simen Junklerod; Alexis De Sart (60. Yehor Nazaryna), Faris Haroun, Geoffrey Hairemans (76. Ruben Geeraerts), Amara Baby; Dieumerci Mbokani, Lior Refaelov.

Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Sean Klaiber, Emil Bergström, Willem Janssen, Leon Guwara; Adam Maher, Simon Gustafson, Sander van de Streek; Gyrano Kerk, Justin Lonwijk (65. Patrick Joosten), Vacláv Černý (65. Urby Emanuelson)

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto