‘Davy Roef in beeld bij FC Utrecht’

Meerdere Nederlandse voetbalsites weten te melden dat FC Utrecht interesse heeft in Anderlecht-doelman Davy Roef. De bron van deze sites is het Franstalige Belgische dagblad ‘La Dernière Heure’.

Bij deze interesse is de link tussen John van den Brom en Roef snel gelegd. Van den Brom liet de doelman op 19 januari 2014 in zijn tijd als trainer van Anderlecht debuteren. Tot een doorbraak in Brussel kwam het voor de nu 25-jarige sluitpost echter niet. Hij kwam in totaal tot 34 duels voor Anderlecht, en werd verhuurd aan Deportivo la Coruna (1 duel) en Waasland-Beveren (63 duels). Zijn verhuurperiode komt nu ten einde, en bij Anderlecht is de concurrentie tussen de palen enorm.

De naam van Davy Roef circuleerde al eens eerder in het transfergeruchtencircuit bij FC Utrecht, en in dezelfde periode was ook AZ, met John van de Brom als trainer, geïnteresseerd. Tot een overgang naar de eredivisie kwam het echter niet. Als Roef nu naar FC Utrecht komt, dan vervangt hij Nick Marsman. En zullen Thijmen Nijhuis en Maarten Paes, ondanks dat beiden een rugnummer hebben in de A-selectie, naar verwachting weer aansluiten bij Jong FC Utrecht. Over eventuele interesse in David Jensen is niets bekend.