De wintertransferwindow is weer open

De wintertransferwindow is weer open. Tot en met 31 januari 2019 23:59 uur mogen clubs in de eredivisie weer nieuwe spelers aantrekken en overschrijven. Deze deadline is niet in ieder land hetzelfde. Zo mogen clubs in Duitsland bijvoorbeeld tot en met 31 januari 2019 18:00 uur nieuwe spelers aantrekken. Buiten de transferwindow om mogen clubs wel spelers laten vertrekken. En spelers zonder contract mogen altijd worden aangetrokken.

De verwachting is dat FC Utrecht een rustige transferperiode tegemoet gaat. Alleen rondom Cyriel Dessers zijn er op dit moment geruchten. Zo meldde onder meer fcupdate.nl dat De Graafschap en Lech Poznan interesse in de aanvaller hebben. Al iets daarvoor werd ook FC Twente genoemd als club met interesse in Dessers.
Feit is dat de Belg bij FC Utrecht op een zijspoor is beland. Dessers kwam voor het laatst als invaller in actie tegen De Graafschap. In de vijf officiële duels die daarna volgden, liet Dick Advocaat drie keer Nick Venema invallen als spits. En op 23 december maakte de man uit Austerlitz zijn basisdebuut. Venema scoorde in deze wedstrijden twee maal. En lijkt Dessers voorbij.

Mochten er (andere) relevante ontwikkelingen zijn, dan worden deze hier gepubliceerd.

4 thoughts on “De wintertransferwindow is weer open

 1. Bron voetbalprimeur.n:

  FC Utrecht lijkt zich te gaan versterken met Keelan Lebon. Het Franse RMC Sport meldt dat de 21-jarige aanvaller, die op links en in de spits uit de voeten kan, op huurbasis naar stadion Galgenwaard komt.

  Lebon (21) speelt voor Paris FC, een team uit de Ligue 2. In Parijs is hij nog niet doorgebroken, maar Utrecht lijkt het te zien zitten in de aanvaller. RMC weet dat Lebon in eerste instantie voor een halfjaar wordt gehuurd. Utrecht heeft een optie tot koop voor circa 250.000 euro. Paris FC heeft daarnaast bedongen dat het een afgesproken doorverkooppercentage ontvangt bij een toekomstige transfer, mocht Lebon inderdaad definitief worden ingelijfd.

  FC Utrecht-trainer Dick Advocaat maakte er de afgelopen weken bepaald geen geheim van dat hij graag een extra aanvaller aan zijn selectie wil toevoegen. Simon Makienok is zwaargeblesseerd en zowel Jean-Christophe Bahebeck als Cyriel Dessers voldoet in de ogen van de Hagenaar blijkbaar niet. Dessers zou in de belangstelling van onder meer De Graafschap staan.

  Oplettende fans ontdekten eerder al dat een transfer van Lebon in de maak is. Op Instagram plaatste de aanvaller namelijk een foto van een taart met daarop een Utrecht-vlaggetje. Dinsdag was te zien dat de jongeling in een hotel in Houten, nabij Utrecht, verblijft.

  Het Algemeen Dagblad meldt overigens dat Lebon in eerste instantie bij Jong FC Utrecht aansluit.

  • Ik denk dat die laatste zin veelzeggend is: Sylla Sow is vertrokken naar RKC, en ik zie Nick Venema niet meer in Jong FC Utrecht terugkeren. Daarom is een aanvaller voor dat team geen overbodige luxe.

 2. Ik las dat Keelan Lebon al direct voor fc Utrecht Jong scoorde. Wat was dit voor wedstrijd en wat was de stand Arnold?

  • Oefenduel Sparta – Jong FC Utrecht 2-1. Komend weekeinde begint de eerste divisie weer (zondag Jong FC Utrecht – Jong AZ om 14:30 op Zoudenbalch).

Comments are closed.