De statistieken van Cyriel Dessers

Tegen ADO Den Haag maakte Cyriel Dessers een einde aan zijn eredivisiedoelpuntendroogte. In het duel erna, uit tegen Vitesse, startte hij op de bank. Maar wist als invaller toch weer te scoren. Desondanks is het duidelijk dat Dessers geen onomstreden eerste spits is voor Dick Advocaat. Hoe zijn de statistieken van de Belg?

Sinds zijn debuut in het profvoetbal, in het seizoen 2013 / 2014 als speler van Oud-Heverlee Leuven, kwam Dessers in alle competities tijdens 129 duels in actie. Hij was hierin 52 keer trefzeker, en scoort daarmee gemiddeld één goal per 2,5 duel ongeacht de Dessers gegeven speeltijd. In die 129 duels kwam Dessers tot 6.984 speelminuten (gemiddeld 53 minuten per duel). Daardoor is zijn gemiddelde één goal per 134 minuten.

In dienst van FC Utrecht kam Dessers tot en met Vitesse – FC Utrecht in alle competities in 47 duels in actie. Hij scoorde daarin 16 goals. Dus één goal per 2,9 duels ongeacht de Dessers gegeven speeltijd. Hij kwam in dienst van FC Utrecht tot 2.144 speelminuten (gemiddeld 45 minuten per duel). Daardoor is zijn gemiddelde één goal per  134 minuten. En dus loopt Dessers qua goals per minuut op dit moment in dienst van FC Utrecht exact op zijn overall gemiddelde. Maar komt hij bij FC Utrecht acht minuten per duel minder in actie.

Opvallend is wel dat Dessers in België nauwelijks tot scoren kwam (zeven goals in 42 duels verspreid over drie seizoenen; gespeeld voor Oud-Heverlee Leuven en KSC Lokeren). Tijdens zijn dienstverband met NAC Breda was hij echter ‘los’. In het enige seizoen dat hij voor NAC uitkwam, scoorde Dessers 29 goals in 40 officiële duels (eerste divisie en nacompetitie voor promotie / degradatie). Zijn gemiddelde lag daar op één goal per 123 minuten. Voor NAC Breda speelde hij gemiddeld wel ruim 84 minuten per duel, en dat is ruim aanzienlijk dan bij FC Utrecht.

(Cijfers afkomstig van www.transfermarkt.nl)