post

FC Utrecht – ADO Den Haag 3-0 (1-0)

Voor de vierde keer op rij heeft FC Utrecht een driepunter gescoord in de Eredivisie. Vanmiddag (zondag) was het team van Hoofdtrainer Dick Advocaat een maatje te groot voor ADO Den Haag. Rood-wit was met 3-0 te sterk voor geel-groen.

Volharden is het, en de beloning is navenant. Oussama Tannane verdient halverwege de tweede helft een hoekschop, op het moment dat het 1-0 staat. Dat is een score die prettig is voor de thuisspelende Utrechters, maar tegelijkertijd een stand die de hoogst mogelijke staat van paraatheid vereist. Maar daarin komt vanuit die corner verandering. Captain Willem Janssen, juist híj, loodst zijn team naar de veilige haven die de 2-0 voorsprong is.

Kerk swingt, Van Overeem scoort
Tien minuten later komt aan alle onzekerheid over welke ploeg de punten gaat pakken een einde. Dan is het Gyrano Kerk die aan de rechterkant van het veld op snelheid de trukendoos open gooit. En vervolgens een steekpassje geeft om van te smullen. Niet alleen splijt hij er de Haagse defensie mee, ook komt het leer uit bij Joris van Overeem, die vrij voor het doel staat. De middenvelder geeft de bal het laatste zetje en beslist daarmee een kwartier voor tijd de partij: 3-0.

Dessers breekt de ban
De start van FC Utrecht is een vliegende. Al na zeven minuten nemen de Domstedelingen de leiding. Keeper Indy Groothuizen van ADO Den Haag verwerkt op dat moment een bal helemaal verkeerd. De bal schiet onder zijn voet door en hobbelt richting zijn doel. Groothuizen gaat er achteraan, net als FC Utrecht-spits Cyriel Dessers. De Belg ziet hoe de bal tergend langzaam via de paal terug het veld in komt en precies voor zijn voeten belandt. De 1-0? Die is op dat moment niet meer dan een koud kunstje voor Dessers, die met zijn eerste competitietreffer van de jaargang de ban breekt in Stadion Galgenwaard.

Niets te halen
In het Utrechtse voetbalstadion is het goed toeven deze zondagmiddag. Hoewel het spel niet altijd is om door een ringetje te halen, zijn er over en weer de nodige kansen. De drie goals buiten beschouwing gelaten, zijn namens FC Utrecht ook Urby EmanuelsonSean Klaiber, Tannane en Simon Gustafsongevaarlijk. Aan de andere kant van het veld is het ook enkele keren alle hens aan dek. Maar op de momenten waarop het moet, stáát doelman David Jensen er. De Deen maakt inzetten van onder anderen Lex Immers en Tomas Necid onschadelijk en voorkomt daarmee dat de Hagenaars ook maar een beetje het gevoel krijgen dat er voor hen wat te halen valt in de Domstad.

Vitesse-uit, dan De Graafschap-thuis
Voor FC Utrecht breken nu de Gelderse Weken aan. De ploeg van Advocaat gaat op zaterdag 10 november op bezoek bij Vitesse en speelt, nadat er dan een week geen competitievoetbal op de rol heeft gestaan vanwege interlands, vervolgens op zondag 25 november in Stadion Galgenwaard tegen De Graafschap.

FC Utrecht – ADO Den Haag 3-0 (1-0)
8. Cyriel Dessers 1-0
68. Willem Janssen 2-0
77. Joris van Overeem 3-0

Gele kaarten: Joris van OvereemSimon GustafsonMark van der Maarel (FC Utrecht), Tom Beugelsdijk, Giovanni Troupée (ADO Den Haag).

Toeschouwers: 15.946.

Scheidsrechter: Jeroen Manschot.

Opstelling FC Utrecht: 
David JensenSean KlaiberWillem JanssenTimo LetschertNicolas GavoryUrby Emanuelson (80. Othmane Boussaid), Joris van OvereemSimon Gustafson (83. Sander van de Streek); Oussama TannaneCyriel Dessers (60. Mark van der Maarel), Gyrano Kerk.

Opstelling ADO Den Haag:
Indy Groothuizen; Giovanni Troupée, Tom Beugelsdijk (72. Shaquille Pinas), Wilfried KanonAaron MeijersDion MaloneAbdenasser El KhayatiLex ImmersSheraldo Becker (52. Thijmen Goppel), Tomas NecidElson Hooi (72. Erik Falkenburg)

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto

12 thoughts on “FC Utrecht – ADO Den Haag 3-0 (1-0)

 1. Mooie overwinning, verschrikkelijke eerste helft van beide elftallen. Tweede helft bij vlagen een redelijk tot goed FC Utrecht gezien. Laatste goal was prachtig. Nu doortrekken deze tweede helft.

 2. Het resultaat is prima en de collectieve strijd ook. Het was inderdaad over-en-weer slecht, maar vooral het winnen van de tweede bal maakte het verschil. En dat is wat deze selectie vooral moet doen. Met het vertrek van Ayoub en Labyad is er veel ‘voetbal’ verdwenen dat ik niet zo maar zie terugkomen. Maar strijd en spelen vanuit de mogelijkheden wel. Laat die lijn maar verder worden doorgezet op dit moment.

 3. Strijd moet je altijd leveren, dat heeft niets te maken metingen of uit vorm zijn. Er zijn mensen die vinden dat je niks mag zeggen over het voetbal want er wordt toch gewonnen, maar dat is natuurlijk onzin. Het laatste is waar, er wordt gewonnen maar het oog wil toch ook behoorlijk tot goed voetbal zien, en daar schort het aan. Grote delen van de wedstrijd is het niet om aan te zien, ook gisteren weer en is het zeker niet beter dan onder JP. Heb het al eerder gezegd, Frans heeft zijn grote naam maar daar blijft het ook bij. Advocaat is niet geinterresseert in de ontwikkeling van spelers, waarom Venema geen eerlijke kans en vd. Streek geen basisplaats. Heb nog geen speler gezien die beter is geworden, om over het niveau van jong Utrecht maar te zwijgen.De club staat stil in zijn ontwikkeling en men verschuilt zich achter de resultaten.
  Dat de club nu 5 e staat met dit vertoonde spel zegt genoeg over het niveau in de ere divisie. O ja men zit ook nog in de beker, hoera, hoera.

 4. De paniekvogels kunnen weer even in hun kooi. Geen doemscenario’s a la FC Twente. De punten worden in ieder geval weer gehaald. Dit zorgt voor meer rust, meer zelfvertrouwen en uiteindelijk zal het voetbal ook stapje voor stapje beter worden. De chemie tussen JPJ en de selectie was weg. Dus uiteindelijk goede beslissing om hem weg te sturen.

 5. En wiens schuld was dat dan wel, het zijn de spelers en die twee geweldige veldtrainers geweest, die nog nooit van solidairiteit hebben gehoord, die er voor hebben gezorgd dat JP moest vertrekken. En wat is er dan wel verbeterd onder Advocaat, dat er wordt gewonnen ja, maar wie geeft mij de garantie dat dat ook onder JP niet was gebeurd. Daarnaast is er nog geen speler beter geworden en zal ook niet beter worden want dat interesseert Advocaat niet. Als je als supporter tevreden bent met alleen het resultaat dan zit je goed, wil je een elftal zien dat behoorlijk voetbalt dan kan je dit seizoen als verloren beschouwen en dat heeft niets met negatief of paniek te maken maar is de realiteit.

 6. Nee het was beter geweest om JPJ te laten zwemmen en alle spelers te ontslaan…
  En ja, ik ben zo’n supporter die liever ziet dat FCU met slecht voetbal 1-0 wint, dan met goed voetbal 3-4 verliest.
  Enne, je was wel degelijk in paniek want je zat hyperventilerend te tikken dat een doemscenario als FC Twente dichtbij was en dat er allemaal miskopen waren gedaan.

 7. Ik ben geschrokken van het niveau van Troupée. Had van wat ADO-fans al vernomen dat hij vooral niet opvalt in een zeer matige verdediging en heb gezien wat er donderdag mis ging tegen Feyenoord. Ik vond het zondag wederom matig, en vraag me af of hij zijn niveau van twee seizoenen geleden nog gaat halen. Zijn blessure lijkt hem erg te hebben beïnvloed.

 8. Valt niet mee om de realiteit onder ogen te zien Robinho. Geweldig om te kezen dat jij met dit voetbal het seizoen van je leven hebt, is er nog iemand tevreden. Wil je blijven reageren op mijn reacties moet je wel goed lezen wat ik heb geschreven en laat anders je reactie achterwege.

 9. Heb al je reacties opgeslagen in mijn hoofd Karsj01. Er is niets aan mijn tekst gelogen. We hebben alleen een beetje andere kijk op FC Utrecht en waarschijnlijk op het leven. Niets mis mee. En een reactie laat ik natuurlijk nooit achterwege. Altijd goed als er iemand tegengas geeft.

Comments are closed.