post

Twee gezichten, één punt

Jong FC Utrecht – MVV, behalve het ‘Jong’ een bekend affiche deze week. Verloren de Maastrichtenaren afgelopen donderdag nog met 2-0 in Utrecht, vandaag werden de punten terecht gedeeld: 0-0.
 
Een gevolg van de gebeurtenissen na afloop van de bekerwedstrijd, was het gebrek aan uitsupporters in de Galgenwaard. Gelukkig voor de goedwillenden werd de wedstrijd wel live uitgezonden op Fox Sports. In de eerste helft zullen er veel vloeken geklonken hebben in het zuiden van het land, in de tweede helft zuchten van verlichting.
 
In de Galgenwaard was het natuurlijk precies andersom. In de eerste helft domineert MVV. Het is dat Anthony van den Hurk het vizier niet op scherp had staan, anders was een 0-3 achterstand niet eens geflatteerd geweest tijdens de rust. De Domstedelingen hadden duidelijk moeite met het grote speelveld en kregen het niet voor elkaar de tegenstander pijn te doen. Het is in deze fase te danken aan keeper Thijmen Nijhuis dat er gerust wordt met 0-0. De enige echte kans voor de thuisploeg is pas in de 44e minuut te zien, als Rick van der Meer een achtergebleven verdediger tussen hem en een doelpunt ziet staan.
 
Hoe anders de tweede helft. Jong Utrecht komt als herboren uit de kleedkamer en begint aan de ene na de andere aanval. De grootste kans van de wedstrijd is echter voor een uitblinkende verdediger: Sylian Mokono raakt hard de paal. Maar ook Sylla Sow krijgt zijn kansen. Rayan el Azrak laat tegelijkertijd zien het niveau van de Keuken Kampioen Divisie aan te kunnen. De supporters op de tribune zullen zeker genoten hebben van deze tweede helft.
 
Doelpunten levert het helaas niet op, zodat voor de tweede keer achter elkaar 0-0 de eindstand is. Aanstaande vrijdag de volgende kans, uit bij Top Oss. Met dank aan de oneindige wijsheid van de KNVB wordt deze wedstrijd tegelijkertijd gespeeld met FC Utrecht – NAC in de Galgenwaard, waarvoor onze hartelijke dank…
 
Jong FC Utrecht – MVV Maastricht 0-0 (0-0)
Gele kaarten: Mohamed Mallahi (Jong FC Utrecht), Sylian Mokono (Jong FC Utrecht), Mohamed El Azrak (Jong FC Utrecht), Ricardo Ippel (MVV Maastricht)
 
Toeschouwers: 317
Scheidsrechter: Freek van Herk
Opstelling Jong FC Utrecht:
Thijmen Nijhuis; Sylian Mokono (78. Mitchell van Rooijen), Rick van der Meer, Junior van der Velden, Gabriel Culhaci; Redouan El Yaakoubi, Tim Brinkman, Rayan El Azrak; Mohamed Mallahi (72. Jonas Arweiler), Jeredy Hilterman, Sylla Sow
Opstelling MVV Maastricht:
Luuk Koopmans; Hawbir Moustafa (77. Marnick Vermijl) , Luc Mares, Shermar Martina, Maxime Gunst; Shermaine Martina (85. Koen Kostons), Ricardo Ippel, Pieter Nys; Tuur Houben, Anthony van den Hurk, Asumah Abubakar (60. Dogan Golpek)