post

Geen MVV-supporters welkom bij Jong

FC Utrecht en de Utrechtse politie zijn een onderzoek gestart naar de ernstige ongeregeldheden die gisteravond (donderdag) plaatsvonden in het gastenvak van Stadion Galgenwaard. Daar veroorzaakten MVV Maastricht-supporters tumult na afloop van de wedstrijd. Dankzij de adequate inzet van stewards en beveiligers van FC Utrecht gevolgd door interventie van de politie keerde de rust weder.

Bij de schermutselingen in en rondom het gastenvak hebben twee stewards en één beveiliger van FC Utrecht lichte verwondingen opgelopen. Daarvoor zijn en worden zij behandeld. FC Utrecht is onder de indruk van de inzet van stewards, beveiligers en politie. De club bekommert zich over de nazorg van met name de drie betrokken stewards en beveiligers.

Het tumult begon vrij snel na het einde van de wedstrijd. Er werden vernielingen aangericht in het gastenvak door supporters van MVV Maastricht. Uit eerste onderzoek blijkt voorlopig dat een scheidingshek in het gastenvak door MVV Maastricht-supporters is geforceerd en ongeoorloofd geopend. Bij het onderzoek van FC Utrecht en politie wordt en is MVV Maastricht nadrukkelijk betrokken.

Alle gemaakte beelden van beveiligingscamera’s zijn inmiddels opgevraagd en beschikbaar gesteld. FC Utrecht bereidt zich voor op aangiftes van geweld naar personen alsmede vernielingen van goederen in en om het gastenvak.

Maandag speelt Jong FC Utrecht in de Keuken Kampioen Divisie een thuiswedstrijd tegen MVV Maastricht. Die wedstrijd wordt, in overleg tussen beide clubs en in afstemming met politie, KNVB en gemeente, zonder supporters van MVV Maastricht gespeeld. Zij zijn, hangende het onderzoek, niet welkom in Stadion Galgenwaard.

Bron: fcutrecht.nl