Tram rijdt langer rondom FC Utrecht – Heracles

Met de tram naar Stadion Galgenwaard: op vrijdag 8 november is het mogelijk. Die dag rijdt de tram tot 23.30 uur tussen Utrecht Science Park en Utrecht Centraal. Als vervolg op de trampilot van zondag 14 april rondom FC Utrecht – Go Ahead Eagles, is besloten de tram dit najaar langer te laten rijden rondom de vrijdagavondwedstrijd tegen de Heraclieden. Het is vanaf vandaag ook mogelijk om kaarten te kopen voor de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo.

FC Utrecht wil, evenals de gemeente Utrecht en de provincie Utrecht, al langere tijd dat er trams rijden op wedstrijddagen van FC Utrecht in het weekend. Na de geslaagde pilot in april van dit jaar is de intentie om in 2025 de tram vaker op wedstrijddagen van FC Utrecht te laten rijden. Met de tramdienstregeling kunnen supporters van FC Utrecht vanuit diverse plekken op de tram stappen en zo de wedstrijddag gezamenlijk starten.

Nu op vrijdag 8 november de tram rijdt tot 23.30 uur, vervallen op die dag de pendelbussen die normaliter rijden vanaf Utrecht Centraal en Utrecht Science Park naar Stadion Galgenwaard. Wie van de tram gebruik wil maken, kan met een OV-chipkaart of bankpas de tramrit betalen door in- en uit te checken.

Bron: fcutrecht.nl