Demonstratie geen collectief straffen

Aanstaande zondag speelt FC Utrecht de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen. Op last van de burgemeester van onze stad mogen hierbij geen supporters aanwezig zijn. Burgemeester Dijksma heeft dit verbod opgelegd naar aanleiding van ongeregeldheden rond het stadion na de finale van de play-offs vorig seizoen. Ongeregeldheden die, laat dat duidelijk zijn, wij eveneens ten zeerste afkeuren en waarvan wij vinden dat er gestraft moet worden. Maar dan wel de daders, niet de onschuldigen!

Burgemeester Dijksma kiest er voor om 23.000 supporters te straffen voor de acties van een kleine groep. DIT KAN NIET! In een tijd waarin wij ons allemaal inzetten voor normalisatie van (uit)supporters in het betaalde voetbal kiest de burgemeester er nu voor om een absurde maatregel in te zetten. Er zijn gesprekken over gevoerd, maar de burgemeester houdt, dat is ook bij aanvang van ieder gesprek te kennen gegeven, vast aan haar besluit. Ook FC Utrecht is het niet met de sanctie eens en heeft daartegen naar de gemeente ook geageerd, maar heeft er uiteindelijk voor gekozen om daarin te berusten. Wij laten het echter niet rusten!

Nu is het aan ONS om onze stem te laten horen TEGEN dit geluid en de beeldvorming die daar omheen is gehangen door de burgemeester. Wij zijn TEGEN COLLECTIEF STRAFFEN en tegen deze beslissing van de burgemeester.

COLLECTIEF STRAFFEN = GROEPSDISCRIMINATIE!

Vandaar dat er, dit keer van onze kant collectief, is besloten om tegen dit besluit te demonsteren. Alle supportersgroepen/geledingen zullen bij de demonstratie aansluiten.

* 12:00 uur verzamelen bij het oude stadhuis;

* 12:30 uur start demonstratie (tocht van oude stadhuis, via de Oude Gracht naar het Ledig Erf);

* 13:30 uur einde demonstratie (op het Ledig Erf kan de wedstrijd via schermen bekeken worden).

Men zal er op hopen dat deze demonstratie niet waardig en ordentelijk zal verlopen. Laat, net als de andere demonstraties, het tegendeel zien. Kom in het rood wit, draag (uiteraard) geen gezichtsbedekking, neem geen vuurwerk mee en steek dit ook niet af. Voor spandoeken zal worden gezorgd. Verbaal zullen we ons kunnen en mogen laten horen, maar ga je uiteraard niet te buiten aan beledigende en/of kwetsende spreekkoren tegen de burgemeester of wie dan ook. Daar zal de politie ongetwijfeld hard en direct tegen optreden en dan heeft men qua beeldvorming waar men op uit is: De zich niet gedragende voetbalsupporters. Laten we tonen dat we niet over 1 kam mogen worden geschoren!

Bestuur True Support