Voorbeschouwing FC Utrecht – RKC Waalwijk

De overwinning bij AZ zorgde voor een week lang glimlachende gezichten in Utrecht. De tweede plaats op de ranglijst was een feit met daarbij nog een wedstrijd in te halen. Er zal ongetwijfeld een goede sfeer geweest zijn in Overvecht op het trainingscomplex van FC Utrecht. Daar kon een 2-3 oefennederlaag tegen Heracles waarschijnlijk helemaal niets aan afdoen. Maar zaterdagavond wacht inmiddels weer de volgende tegenstander. Hekkensluiter RKC Waalwijk komt op bezoek in de Galgenwaard. De stand op de ranglijst, het thuisvoordeel, het verschil in kwaliteit, allemaal zaken die doen denken aan een klinkende overwinning van de mannen van Ron Jans. Alleen waren dit soort wedstrijd in het verleden niet zomaar de garantie voor drie punten. RKC, onder leiding van oud FC Utrecht trainer en speler Henk Fräser, zal niet komen om te voetballen en zal de bus gaan parkeren. Hierdoor zal FC Utrecht zelf het spel moeten maken en op zoek moeten naar snelle openingstreffer(s).

Want bij een achterstand zal RKC toch meer offensief moeten gaan bewegen, waardoor er weer meer ruimte gaat ontstaan voor onze FC. Net als tegen AZ is Engwanda geblesseerd net als de al langer geblesseerde Vesterlund. Ook Iqbal en Booth kampen met een blessure en zijn er dus ook niet bij. Vorige week speelden Toornstra, Bozdogan en Fraulo op het middenveld, waarbij de eerste twee in de rust in de kleedkamer achterbleven. Daarvoor kwamen Jensen en Aaronson in de ploeg. Vraag is of Jans nu weer begint met datzelfde middenveld of kiest hij voor de spelers waarmee hij eindigde? Al is zeker Toornstra natuurlijk enorm belangrijk bij het druk zetten op de tegenstander.

Voorin koos Jans vorige week toch enigszins verrassend voor David Min. De oud spit van RKC Waalwijk speelde zijn beste wedstrijd voor Utrecht en was betrokken bij beide Utrechtse goals. Helaas voor hem bleef een goaltje voor hem uit, maar het lijkt erop dat de spits zich inmiddels aan het niveau heeft aangepast. Laten we hem vooral niet te snel negatief beoordelen, daar is immers geen speler beter van geworden. Mooi voorbeeld is de scorende Lidberg voor zijn nieuwe Duitse club Darmstadt ’98. Laatst een loepzuivere hattrick en ook deze week weer een bal in het net. Met wat vocale steun moet Min ook het vertrouwen krijgen dat die bal er snel invliegt. Noah Ohio, weer geselecteerd voor Jong Oranje, moest het vorige week doen met een invalbeurt, maar kon daar dan weer geen indruk maken. Maar goed, het ziet er gewoon naar uit dat beide spitsen belangrijk kunnen zijn voor het team en dat de coach dus kan afwisselen. Gezien het vele vuile werk dat Min opknapte, is de verwachting dat hij ook tegen RKC weer de voorkeur krijgt.

De wedstrijd in de Galgenwaard begint zaterdag om 21.00 uur. Scheidsrechter is Alex Bos, die Dennis Higler vervangt. Het stadion is goed gevuld maar er zijn nog wel kaarten te koop. Volgende week is er een interland weekend, dus de eerstvolgende wedstrijd laat even op zich wachten. Op 20 oktober gaat FC Utrecht op bezoek bij FC Groningen.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

Barkas

Horemans – Van der Hoorn – Viergever – El Karouani

Fraulo – Toornstra – Bozdogan

Romeny – Min – Cathline