Voorbeschouwing AZ – FC Utrecht

De afsluitende wedstrijd van deze speelronde is die tussen de nummer 2 en nummer 3. En daarmee best een kraker te noemen die een betere aanvangstijd dan 20 uur had verdiend. Daar kunnen we ons druk om maken, maar hebben we helaas geen invloed op.

Bij FC Utrecht ontbreekt Alonzo Engwanda, en dat is een aderlating. De Belg heeft zich moeiteloos in de basis geknokt en was direct een belangrijke kracht op het middenveld. Gelukkig heeft Ron Jans de beschikking over een brede selectie. Fraulo zou als vervanger kunnen starten, maar wij verwachten toch meer Paxton Aaronson terug in de basis. En dan Can Bozdogan in een wat meer controlerende rol.
Gelukkig is Mike van der Hoorn wel van de partij. Tegen Willem II verliet hij het veld per brancard, maar zijn blessure viel erg mee. Wel ontbreken Iqbal, Versterlund en Anderson. Voor de laatste twee geldt dat zij dit seizoen geen basisspeler zijn geweest.

De wedstrijden in Alkmaar zijn de afgelopen seizoenen spectaculair geweest. Vorig seizoen kwam de ploeg van Ron Jans terug van een 3-0 achterstand en werd het uiteindelijk 3-3. In het seizoen daarvoor werd het zelfs 5-5. Wel dient te worden aangetekend dat AZ dit seizoen een bijzonder solide defensie heeft en dat de ploeg van Maarten Martens dit seizoen pas twee tegengoals incasseerde in de eredivisie.

Het duel in Alkmaar begint dus zondagavond om 20 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie. Wij verwachten de volgende opstelling:

Barkas
Horemans – Van der Hoorn – Viergever – El Karouani
Bozdogan
Toornstra – Aaronson
Romeny – Ohio – Cathline