Voorbeschouwing FC Utrecht – FC Twente

In een tropisch decor speelt FC Utrecht morgen om 12.15 uur in de Galgenwaard tegen FC Twente. Een mooi affiche tussen twee clubs die bovenin mee willen strijden om de Europese tickets. FC Twente lukte dat vorig seizoen, met als gevolg deelname aan de Europa League nieuwe stijl met mooie wedstrijden in het vooruitzicht. Voor onze FC Utrecht is dat wederom de doelstelling voor het huidige seizoen. De start is al een stuk beter dan vorig seizoen. Met zeven punten uit drie wedstrijden is het aantal van vorig seizoen al bereikt waarvoor de ploeg toen tien wedstrijden nodig had.

Toch is het niet alles goud wat er blinkt. De punten zijn oké, maar het spel laat nog wel te wensen over. Ook deze zomer werd er weer een heel elftal vervangen in de transferperiode. Gelukkig bleven er wel een aantal sterkhouders, maar het is duidelijk dat het elftal nog ingespeeld moet raken en het nog zoeken is naar de juiste opstelling. Het positieve, naast de behaalde punten, is dat de spelers die met wat achterstand binnen kwamen, steeds fitter worden en er momenteel alleen geen beroep gedaan kan worden op Vesterlund. Verder is iedereen beschikbaar. Niet allemaal negentig minuten, maar wel genoeg voor een invalbeurt of om te starten.

Na vorige week is wel de verwachting dat trainer Ron Jans wat wijzigingen zal doorvoeren. Waar hij de eerste drie wedstrijden met dezelfde elf startte, zal hij na de uitwedstrijd tegen NAC waarschijnlijk gaan kiezen voor Noah Ohoi. De spits viel vorige week in, oogde fit(ter) en was met twee goals verantwoordelijk voor de late overwinning. Voor David Min zal het dan even slikken zijn. De spits, gekomen van RKC, had het moeilijk in de eerste drie wedstrijden en heeft nog even tijd nodig om zijn niveau aan te passen. Toch is het veel te vroeg om de spits al af te schrijven, al zijn sommige fans daar al druk mee bezig. Jammer dat wij als supporters het niet voor elkaar krijgen om juist dit soort spelers over het dode punt heen kunnen supporten. Zo zijn er de nodige spelers (veel) te vroeg afgeschreven die elders daarna hebben laten zien zeker het niveau aan te kunnen. Maar voor Min zal het nu wel even goed zijn om even rustig op de achtergrond te werken zodat hij daarna kan laten zien wat hij kan.

Op het middenveld zou Iqbal wel kind van de rekening kunnen worden. In Breda liet zijn vervanger Bozdogan helaas ook zien waarom hij nog niet op een basisplaats kan rekenen. Het zou dus zomaar kunnen dat Jans kiest voor de net gearriveerde Fraulo. De Deen speelde afgelopen in een oefenwedstrijd tegen NAC de volle negentig minuten en liet dus duidelijk zien fit uit Duitsland te zijn gekomen. Samen met de verrassende Engwanda, die toch zo’n beetje de minst bekende aankoop was voor de fans, zou hij het duo op het middenveld kunnen zijn met daar voor Toornstra.

Voorin is er de roep om de Spanjaard Rodriguez te laten starten maar dan wordt er wel heel snel voorbij gegaan aan Romeny. De buitenspeler was in de eerste twee wedstrijden zeer belangrijk met twee goals en zou nu wel heel snel plaats moeten maken. Het is wel goed om te zien dat Rodriguez aan de deur klopt met zijn acties zoals tegen NAC. Ook Cathline is inmiddels zover hersteld dat hij minuten kan maken. Ook hij speelde in de doordeweekse oefenwedstrijd tegen NAC Breda.

Met andere woorden, keuze genoeg voor Ron Jans en technische staf. De laatste wedstrijd voor de interlandbreak is een mooie graadmeter hoever het team nu is. Na zondag is er weer even tijd om verder te bouwen via de trainingen en mogelijke oefenwedstrijden. Daarna staat de uitwedstrijd tegen Ajax op het programma.

Mooi was ook nog de oproep om morgen te zorgen voor een rode wand aan de Bunnikside. Er is verkoop van rode hoodies voor een schappelijke prijs. Erg jammer dat het juist morgen tegen de 30 graden gaat lopen, maar het initiatief is hartverwarmend. Het zou mooi zijn als we weer eens massaal laten zien dat we echt trots zijn op onze kleuren en dat het zwart dat tegenwoordig bij elke club uitwisselbaar is, vervangen wordt door onze clubkleur.

De wedstrijd begint morgen om 12.15 uur. Hou dus rekening met de warmte en ook de drukte op de weg wegens de afgesloten A2. Er is geen kaartverkoop op de wedstrijddag, dus mocht je nog geen kaart hebben, vanavond tot 23.59 uur kan je nog online kopen. Er geldt wel een clubkaartverplichting. Scheidsrechter van dienst is Dennis Higler.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

Barkas

Horemans – Van der Hoorn – Viergever – El Karouani

Fraulo – Toornstra – Engwanda

Romeny – Ohio – Aaronson