Voorbeschouwing NAC Breda – FC Utrecht

Deze week weer twee aanwinsten erbij. Het wordt steeds voller in de selectie van Ron Jans. De linksback was welkom als stand-in voor El Karouani, maar de terugkeer van Fraulo zorgt voor nog meer concurrentie voor het toch al volle middenveld. Uiteraard heeft Fraulo zich vorig seizoen al bewezen, dus zeer welkom, maar welke gevolgen dit heeft voor de al aanwezige spelers, laat zich raden. Inmiddels is al duidelijk dat Silas Andersen een kind van de rekening is. Hij speelt vanavond met Jong FC Utrecht tegen De Graafschap. Ook Anthony Descotte heeft daar een basisplaats, dus is het maar de vraag of de jonge Belg morgen de reis naar Breda meemaakt. Voor de spits is het misschien wel lekker dat hij zijn minuten maakt in een wedstrijd om het eggie. Mogelijk worden Andersen en/of Blake nog verhuurd om zo toch meer minuten te kunnen maken.

Dit geeft wel aan dat Jans kiest voor Min en Ohio als de twee spitsen die strijden om de basisplaats in het eerste elftal. Daarbij is het de verwachting dat Jans voorlopig nog wel vasthoudt aan zijn basiselftal. Bij de selectie morgen in ieder geval nu wel Cathline en Rodriguez, net als nieuweling Finnsson, Booth is ziek en Fraulo zit nog één wedstrijd schorsing uit. Rechtsback Vesterlund is nog geblesseerd. Maar volop keuze dus voor Jans op de bank voor het doen van wissels mocht de wedstrijd daarom vragen.

Na de nodige jaren KKD is NAC dus weer terug op het hoogste niveau. De Brabanders begonnen met een fikse nederlaag tegen Groningen maar herpakten zich vorige week in Breda door te winnen van Ajax. Geen makkelijke wedstrijd dus voor de ploeg van Jans. Vervelende statistiek voor de Utrechters is dat de laatste 7 wedstrijden op zaterdagavond niet geworden werden, waarvan de laatste 5 in een gelijkspel eindigden. Hoogste tijd om daar verandering in te brengen waarbij we natuurlijk wel opteren voor een overwinning en geen nederlaag.

De wedstrijd begint zaterdagavond om 21.00 uur in Breda en staat onder leiding van scheidsrechter Oostrom. FC Utrecht wordt gesteund door een vol uitvak. Volgende week zondag speelt FC Utrecht een thuiswedstrijd tegen FC Twente. Die wedstrijd wordt gespeeld om 12.15 uur en de Bunnikside is inmiddels al uitverkocht.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

Barkas

Horemans – Van der Hoorn – Viergever – El Karouani

Toornstra – Engwanda – Iqbal

Romeny – Min – Aaronson