Voorbeschouwing sc Heerenveen – FC Utrecht

De sfeerloze wedstrijd tegen PEC Zwolle is voorbij en het is sportief gezien vooral belangrijk dat in dat duel drie punten zijn bijgeschreven. Want de slechte seizoenstart van vorig jaar kwam zo hier en daar nog wel voorbij de afgelopen weken. Nu zijn de eerste punten al binnen en is er een keer gescoord. Overtuigend was het niet, maar nu is het zaak door te pakken.

Tegenstander sc Heerenveen heeft onder nieuwe trainer Robin van Persie uitgesproken graag hoog druk te willen zetten. In de eerste speelronde kwam dat er nog niet lekker uit, maar nu spelen de Friezen voor eigen oubliek. En ondanks de beroerde aanvangstijd van 16:30 uur zal dat publiek Van Persie en zijn team zeker gaan steunen.

De vraag is hie het team van Ron Jans zich hiertegen gaat wapenen. Tegen PEC Zwolle viel op dat er amper vleugelaanvallers werden gebruikt. Want de aanwinsten Miguel Rodriguez en Yoann Cathline zaten nog niet bij de wedstrijdselectie. Daarnaast staat Adrian Blake op de nomintatie voor verhuur. Rodriguez kwam afgelopen maandag in een besloten oefenwedstrijd in actie, en zit misschien op de bank. Cathline wordt daar nog niet verwacht. En dus lijkt een soort ‘1-4-2-3-1’ met Paxten Aaronson aan de linkerkant een logische startformatie.

Voorin hebben zowel David Min als Noah Ohio nog niet kunnen overtuigen. Het lijkt onwaarschijnlijk dat Ron Jans nu David Min al gaat slachtofferen (de aanwinst deed het lekker in de voorbereiding). Maar tegen een tegenstander die hoog druk zet, kan de snelheid van Anthony Descotte ook van pas komen.

Ron Jans lijkt over een grotendeels volledige selectie te kunnen beschikken (alleen Niklas Vesterlund en dus Yoann Cathline lijken zeker afwezig). En dan is de kwetsbaarheid van deze selectie ook goed te zien, want er zijn geen linksbenige verdedigers beschikbaar achter Souffian El Karouani en Nick Viergever. Met een transfermarkt die nog twee weken open is, lijkt hier prioriteit te liggen.

De aanvang in het Abe Lenstra-stadion is om 16:30 uur en het duel staat onder leiding van Danny Makkelie. Wij verwachten de volgende opstelling:

Barkas
Horemans – Van der Hoorn – Viergever – El Karrouani
Engwanda – Iqbal
Romeny – Toornstra – Aaronson
Min