Gele en rode kaarten in dit eredivisieseizoen

Simon Gustafson is tegen FC Twente geschorst doordat hij tegen Willem II tegen zijn vijfde gele kaart in een eredivisieduel opliep. Hij kan dan naast trainer / coach John van den Brom plaats nemen op de tribune, want ook hij is geschorst. Bij Van den Brom, die dit seizoen ook al meer dan eens een gele kaart ontving, is de aanleiding echter anders. Daarover is elders al meer geschreven.

Hoe zit het met de gele en rode kaarten bij FC Utrecht in dit seizoen?

Gele kaarten
FC Utrecht ontving in eredivisieverband dit seizoen 29 gele kaarten. De topverdeling is als volgt:

– Simon Gustafson: 5 gele kaarten
– Sean Klaiber, Adam Maher en Issah Abass: ieder 4 gele kaarten
– Joris van Overeem en Willem Janssen: 3 gele kaarten

Het totale aantal van 29 is relatief weinig. Want alleen sc Heerenveen ontving dit seizoen in de eredivisie minder gele kaarten: 23. FC Emmen is met 52 gele kaarten gedurende dit eredivisieseizoen de koploper op dit moment.

Rode kaarten
FC Utrecht ontving dit seizoen in eredivisieverband drie rode kaarten: twee keer werd Leon Guwara voortijdig weggezonden, en Justin Hoogma was de laatste die dit overkwam. In alle drie de gevallen was er, soms na tussenkomst van de VAR, sprake van een directe rode kaart.

In dit klassement staat RKC Waalwijk met vijf rode kaarten op kop, en FC Utrecht bezet plek 8. Er zijn vier clubs die dit seizoen nog geen enkele speler met een rode kaart hebben zien vertrekken in de eredivisie: Ajax, Feyenoord, sc Heerenveen en Willem II.