FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

FC Utrecht blijft afhankelijk van transfers

03-12-2014

16 reacties


FC Utrecht is afhankelijk van transfers om de verliezen van de komende jaren op te vangen. Ook als de club in de toekomst operationeel gezond is, blijven transfers nodig met het oog op extra investeringen. Dat zegt algemeen directeur Wilco van Schaik vandaag in Voetbal International.

“Net als veel clubs heeft FC Utrecht nog steeds positieve transferresultaten nodig om de verliezen van de komende jaren te dekken”, aldus Van Schaik. “Niet alleen nu om een verlies op te vangen, maar zeker ook in de toekomst als we operationeel gezond zijn, moeten inkomsten uit transfers zorgen voor extra investeringen in de club.”

Op de clubwebsite wordt in dat verband gesproken van ‘duurzaam doorinvesteren in onder meer de FC Utrecht Academie, Stadion Galgenwaard, de fanbeleving, de hospitality en het eerste elftal.’

Break-even in 2016
FC Utrecht werkt aan een toekomst waarin de kosten en opbrengsten in evenwicht zijn; de zogeheten break-even situatie. Het doel was aanvankelijk die te behalen over het lopende seizoen, 2014/2015. In het jaarverslag van vorig jaar werd geconstateerd dat dat ‘te ambitieus’ was. Een break-even resultaat in 2015/2016 werd toen ‘realistisch’ genoemd.

Het is nog steeds het doel om de break-even situatie in 2016 te bereiken, maar Van Schaik lijkt op de clubwebsite een slag om de arm te houden. “Gezien de stroperige economie, het definitieve ‘nee’ voor de komende jaren tegen kunstgras en het extra investeren in de FC Utrecht Academie zal dit een grote uitdaging zijn.”

Twee zware seizoenen
FC Utrecht heeft ‘zeker nog twee zware seizoenen voor de boeg’, zegt Van Schaik in VI. “De operatie is geslaagd, maar we liggen als club nog wel op de intensive care, daar moeten we realistisch over zijn.” Ook op de clubwebsite spreekt de directeur over ‘nog twee uitdagende seizoenen.’

Van Schaik: “Het afgelopen seizoen hebben we veel tijd en aandacht besteed aan grote structureringsvraagstukken. Onder meer de catering, het collectieve ontslag en de nieuwe premieregeling zijn kernpunten geweest in de herstructurering, zoals die is gerealiseerd. Dit jaar moet FC Utrecht hiervan de vruchten gaan plukken. De grote daling van het nettoverlies is een belangrijke stap in het gezondmakingsproces van de club. Maar: we zijn nog niet gezond.”

Ambitie
Van Schaik heeft vertrouwen in de toekomst: “De ambities komen weer naar boven en dat mag ook. Doelstellingen en verwachtingen komen ook weer wat hoger te liggen en de norm in de organisatie gaat omhoog. Dat moet ook. Wij zijn FC Utrecht, wij staan ergens voor. Ambitie, uitdaging, lef. Dat zijn kernwaarden die weer boven komen drijven. Wij blijven daarnaast ook investeren in de FC Utrecht Academie en ons eerste elftal. Ik zie de toekomst dan ook met vertrouwen tegemoet. Als we zo hard met elkaar blijven werken, gaan we hier een club neerzetten waar de regio trots op is. Een club die weer ambities mag gaan hebben.”

Foto: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht zijn 16 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing