FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Danny Koevermans stopt per direct

20-03-2014

27 reacties


FC Utrecht-aanvaller Danny Koevermans stopt per direct met het spelen van betaald voetbal. De 35-jarige Schiedammer tekende kortgeleden een contract bij FC Utrecht, maar ziet zich door terugkerende klachten aan zijn kuit genoodzaakt te stoppen. Koevermans gaat zich bij FC Utrecht oriënteren op het trainersvak en blijft zodoende aan de club verbonden.

“De dinsdag na de uitwedstrijd tegen PSV merkte ik dat het na een intensief moment op de training weer misging met mijn kuit”, zegt Koevermans, die het doemscenario tijdens de besprekingen met FC Utrecht al doorgenomen had met de clubleiding. “Ik had het liever anders gezien, maar we wisten dat de kans aanwezig zou zijn dat dit zou gaan gebeuren.”

“Voor mij is het belangrijk dat ik plezier heb in wat ik doe en dat ik van waarde kan zijn”, vervolgt de aanvaller. “Als ik steeds weer moet revalideren en de jongens het veld op zie gaan, dan doet dat pijn. Het is sinds ik hersteld ben van mijn kruisbandblessure een repeterend verhaal. Ik kom nu tot het besef dat het op is en dan moet ik eerlijk zijn tegen mijzelf. Maar, ook naar het team en de staf. Het is mooi geweest.”  

Manager Spelerszaken en Scouting Edwin de Kruijff  betreurt het dat Koevermans moet stoppen, maar kijkt graag vooruit. “Danny past met zijn mentaliteit en persoonlijkheid goed in de groep, en wordt ook gewaardeerd door medespelers en trainers”, zegt De Kruijff. “De waardering voor hem is groot en daarnaast zijn we ervan overtuigd dat hij in de slotfase van het seizoen nog van waarde had kunnen zijn. Maar goed, het lot beslist anders. We gaan, zoals we in de eerste gesprekken met hem al besproken hebben, kijken of het trainersvak iets voor hem is en of hij in de nabije toekomst een rol kan vervullen in onze technische staf.”

Oplettende bezoekers van de trainingen van FC Utrecht gaan Koevermans nog wel terugzien op het trainingsveld. “Zodra Danny weer vrij is van zijn klachten, gaat hij weer met de groep het veld op. Hij zal niet alles meedoen, maar blijft deelnemen aan delen van trainingen. In de coaching kan hij met zijn ervaring van grote waarde zijn op trainingen. Zie het als een voetballende trainer tussen de jongens”, besluit De Kruijff. 

Bron: fcutrecht.nl

Foto: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht zijn 27 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing