De voorbereiding loopt ten einde, laat het seizoen maar beginnen!

Vandaag oefent FC Utrecht om 19 uur tegen Venezia FC. Dit lijkt de laatste wedstrijd in de voorbereiding, want het duel tegen Almere City FC (op 2 augustus) is afgezegd en er is geen vervanger genoemd. Maar veel belangrijker: het seizoen begint weer bijna.

De voorbereiding is gekenmerkt door rust. De spitspositie, waar vorig seizoen de eventuele verkoop van Douvikas lang ‘grip op het nieuws’ hield, is middels Noah Ohio en David Min goed bezet. Ook is het niet de verwachting dat er net voor de competitie nog iets met de keepers gebeurd. Vorig seizoen dook ineens Vasilios Barkas weer op en daardoor werd beoogde eerste doelman Matthijs Branderhorst toch weer reserve.
En, ook erg belangrijk, met Ron Jans staat er een ervaren trainer waar alle betrokkenen veel vertrouwen in hebben. Hij liet vorig seizoen zien hoe hij de ploeg van degradatiekandidaat omtoverde naar play-off deelnemer. En heeft in zijn verleden laten zien hoe hij ook verder kan bouwen.

Qua beoogde basis zal de wedstrijd tegen Venezia FC een belangrijke indicatie geven. Helemaal voorspelbaar is de beoogde basis niet, maar het volgende lijkt duidelijk

– Vasilios Barkas is de eerste doelman.
– In de verdediging zullen Mike van der Hoorn, Nick Viergever en Souffian El Karrouani basisspeler zijn. Aan de linkerkant in de verdediging zit weinig back up. Nazjir Held (linker vleugelverdediger van Jong FC Utrecht) kreeg de kans om zich in de voorbereiding te laten zien, maar kreeg uiteindelijk geen rugnummer. De vraag is of FC Utrecht nog de transfermarkt op gaat.
– Siebe Horemans lijkt de eerste rechtsback, dit mede omdat Niklas Vesterlund met een blessure heeft gekampt.
– Op het middenveld zullen Taylor Booth en Paxten Aaronson nog ontbreken, want beiden zijn actief op de Olympische Spelen. Daarbij de kanttekening dat Aaronson het erg goed doet en een serieuze kandidaat is voor een basisplaats bij FC Utrecht.
– Alonzo Engwanda lijkt de nieuwe controlerende middenvelder te worden. Volgens meerdere bronnen maakt de Belg indruk in de voorbereiding.
– Wie naar het overzicht van de rugnummers kijkt, ziet dat Ron Jans de beschikking heeft over negen aanvallers (tegen zeven verdedigers en acht middenvelders). Dat lijkt wat veel, en de vraag is of bijvoorbeeld Ole Romeny en / of Isac Lidberg veel zicht hebben op speeltijd. Beiden worden ook al in verband gebracht met andere clubs.
– David Min lijkt de strijd om de spitspositie van Noah Ohio te hebben gewonnen.
– Jeppe Ockels lijkt daarnaast op de vleugel ook aanspraak te maken op een basisplaats.