post

Michael Brouwer komt over van Heracles

Doelman Michael Brouwer staat vanaf nu namens FC Utrecht onder de lat. De 31-jarige sluitpost komt transfervrij en per direct over van Heracles Almelo en heeft in de Domstad voor twee jaar getekend.

In zijn geboorteplaats Apeldoorn begint Michael Brouwer met voetballen bij AGOVV. Hij volgt al snel het voorbeeld van zijn vader Gerard en legt zich toe op een rol als keeper. De nodige jaren staat hij in de jeugdopleiding Vitesse/AGOVV onder de lat, waarna hij via de academie van FC Twente terugkeert bij AGOVV Apeldoorn. Op het moment dat die club failliet gaat en uit de competitie verdwijnt, sluit voormalig Oranje Onder 16-jeugdinternational Brouwer aan bij Heracles Almelo.

Op 25 september 2018 maakt de Gelderse goalie zijn debuut in het betaalde voetbal. Brouwer komt jarenlang uit voor Heracles Almelo, dat hem in seizoen 2021/2022 verhuurt aan FC Emmen. Daar speelt Brouwer alle wedstrijden en dat doet hij de jaargang erna ook namens Heracles Almelo, waarmee hij promoveert naar de Eredivisie en het voorbije seizoen alle 34 partijen op het hoogste niveau keept.

De doelman kijkt uit naar dit nieuwe avontuur. “Ik woon hier in de buurt, dus dat scheelt al heel veel. Ik ben hier als klein kind ook vaak geweest om naar wedstrijden te kijken. Dan heb je sowieso al wat gevoel bij deze club.”

“Dit is een grote club, het niveau is hoog en er zit veel kwaliteit in de selectie”, vervolgt hij. “Voor mij is FC Utrecht een mooie uitdaging om te laten zien wat ik kan en daar heb ik heel veel zin in.”

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto