Keepersnieuws

Vorig seizoen bleef Vasilis Barkas onverwacht toch bij FC Utrecht. En werd zijn beoogde vervanger Mattijs Branderhorst tweede keeper. Branderhorst heeft aangegeven dat hij niet gelukkig was met die situatie en niet te lang als tweede keeper bij FC Utrecht zou wil blijven. Die woorden herhaalde hij de afgelopen week tegen RTV Utrecht. Want de kans lijkt groot dat Barkas blijft en eerste keeper wordt.
Mocht Mattijs Branderhorst vertrekken, dan zou FC Utrecht in de markt zijn voor Michael Brouwer. De 31-jarige doelman mag vertrekken bij Heracles Almelo.

Tevens verkocht FC Utrecht doelman Calvin Raatsie aan Excelsior. Raatsie werd sinds de winterstop al verhuurd aan Roda JC en keert dus niet meer terug. Raatsie kwam nooit uit in de hoofdmacht van FC Utrecht. Met Tom de Graaff lijkt FC Utrecht al een vervanger voor Calvin Raatsie in huis te hebben.

Kevin Gadellaa mag zich deze voorbereiding laten zien bij de A-selectie. De 21-jarige boomlange doelman (volgens transfermarkt.nl is hij 2 meter en 6 centimeter) kwam tot op heden alleen uit voor Jong FC Utrecht en kwam door een knieblessure sinds 26 januari 2024 niet meer in actie. Hij werd in die periode tijdelijk vervangen Thijmen Nijhuis. Nijhuis is inmiddels transfervrij vertrokken naar HJK Helsinki.
Saillant detail: Thijmen Nijhuis kwam 94 keer voor FC Utrecht uit op het tweede niveau (Jupiler League / KKD) en kwam in alle seizoen uit waarin Jong FC Utrecht op dat niveau actief was.