FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Zure nederlaag met hoge amusementswaarde

06-10-2014

0 reacties


Wanneer ik een neutrale toeschouwer was geweest bij FC Utrecht tegen Go Ahead Eagles, zou ik na afloop het cijfer negen hebben gegeven voor het kijkspel dat zich anderhalf uur lang voor mijn ogen had afgespeeld. Er zou namelijk voor hetzelfde geld 6-5 op het scoreboord gestaan kunnen hebben in plaats van de 2-3 die nu na afloop zichtbaar was.
 
Maar ik ben geen objectieve kijker maar een betrokken FC Utrecht-supporter en daardoor daalde ik toch met een katterig gevoel de steile trappen van Vak P af. Verliezen in de allerlaatste seconde van de blessuretijd is al zuur, maar een nederlaag tegen een opponent die al bij rust een definitieve genadeklap had moeten krijgen, is natuurlijk extra bitter.
 
De supporters die op de Bunnik Side na het laatste fluitsignaal van Martin van de Kerkhof negatieve geluiden lieten horen richting de spelers, hebben het niet zo goed begrepen. Dit is namelijk het scenario dat komend seizoen in Galgenwaard te verwachten is. Een grillig scoreverloop waarbij het piepjonge FC Utrecht ook nog wel eens zal moeten boeten voor de getoonde (over)moed.
 
In anderhalf uur hebben we op de punt van de stoel gezeten vanwege alle situaties in beide doelgebieden. FC Utrecht belaagde doelman Erik Cummins voor rust zo nadrukkelijk dat de 0-0 geen enkel recht deed aan de getoonde aanvallende spelopvatting van de thuisclub. Dat het aan het begin van de tweede helft alsnog 2-0 werd via Gyrano Kerk en Ruud Boymans, was dan ook pure gerechtigheid.
 
Maar even verbazingwekkend was de ommekeer die zich na de snelle tegentreffer van de Deventer formatie voordeed. Er leek een gedaanteverwisseling te zijn ontstaan bij FC Utrecht, alleen de bezoekers domineerden het laatste half uur. Had het concept van coach Rob Alflen te veel fysieke en mentale kracht gekost? Of huist er in het huidige elftal te weinig persoonlijkheid om zo’n gewonnen wedstrijd op slot te gooien?
 
Hoe dan ook, de toekomst zal het leren. Maar ik behoor tot de toeschouwers die na afloop geen gefluit maar een waarderend applaus in de richting van de moegestreden spelers lieten horen. Ik verheug me nu al op de komende thuiswedstrijden tegen PSV en Vitesse.
 
Hans van Echtelt
Vak P

Bron: nieuws030.nl (foto: FCUPhoto)

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing