FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Zowel programma bij winst als bij verlies

24-05-2013

12 reacties


FC Utrecht en alle supporters willen het team en de staf zondag na afloop van de wedstrijd tegen FC Twente, ongeacht het resultaat, bedanken voor dit topseizoen!

Wanneer FC Utrecht zondag de finale van de play-offs om een ticket voor de voorronde van de Europa League afsluit, volgt na afloop van de wedstrijd een programma op het speelveld in Stadion Galgenwaard. Dit programma kan door supporters van dichtbij meegemaakt worden.

Traditie
“Bij een volksclub als FC Utrecht moet het mogelijk zijn dat supporters feestvieren met de spelers en trainers. Ik heb vernomen dat dit traditie is bij FC Utrecht. En dus hebben wij hebben ons als directie met de supportersverenigingen hard gemaakt dit voor elkaar te krijgen”, zegt Algemeen Directeur Wilco van Schaik. “Supporters van FC Utrecht hebben toestemming van FC Utrecht, KNVB en Gemeente Utrecht om het veld vanaf een kwartier na afloop wedstrijd te betreden. Maar let op, pas na een kwartier en geen minuut eerder, anders komen we als club in de problemen. Nog steeds hangt ons immers een zware straf boven het hoofd, dat moet iedereen zich beseffen. Het is een uniek recht dat het veld betreden mag worden. Hier moeten we met z’n allen zorgzaam mee om gaan, zeker in verband met onze voorwaardelijke straf. Wij hebben toestemming om dit waar mogelijk te faciliteren, onder voorwaarde dat we ervoor zorgen dat dit veilig gebeurt. Vijftien minuten hebben we nodig om de tegenstander en het arbitrale kwartet het veld te laten verlaten, onze jongens hun gebruikelijke eerste bedankronde te laten doen en om één en ander in gereedheid te brengen.”

Supporters van FC Utrecht hebben toestemming van FC Utrecht, KNVB en Gemeente Utrecht om het veld vanaf een kwartier na afloop wedstrijd te betreden. Want KNVB en Gemeente Utrecht hebben FC Utrecht toestemming gegeven om onder een aantal voorwaarden een veldbetreding van supporters mogelijk te maken.

Aandacht!
FC Utrecht, SupportersVereniging FC Utrecht, True Support en Supporterscoördinator Robert Junier doen een dringend beroep op de supporters van hun club. “Wij rekenen op het begrip en het geduld van onze supporters. Verloopt dit niet in goede banen, dan verliezen wij terecht krediet bij de KNVB en de gemeente. Overtreding van de regels leidt op zeker tot een thuiswedstrijd zonder publiek en tevens een groot inkomensverlies voor de club. Daarom kunnen we niet anders. Dat zou een mooi seizoen tot een triest einde laten uitgroeien. Maar ik denk aan een mooie bedankceremonie met spelers, staf en fans op ons veld. Laten we daar met z’n allen naar toewerken!”

KNVB- en Huisreglement
Supporters die eerder dan het door de stadionspeaker aangekondigde moment - circa vijftien minuten na afloop van de wedstrijd - het veld betreden, moeten worden gestraft volgens het gebruikelijke KNVB- en Huisreglement. KNVB en FC Utrecht moeten ingrijpen op het moment dat de regels overtreden worden!

Betreden veld
Supporters op de Bunnikside en de Zuidtribune kunnen het veld, na toestemming van de stadionspeaker, betreden via de veldlift in de hoek waar beide tribunes samenkomen. Op de Cityside wordt ondersteuning geboden om vanuit de gracht op het veld te komen.

Registratie op videowalls
De bedankceremonie op het veld wordt in samenwerking met Endemol (producent van Eredivisie Live) geregistreerd en uitgezonden op de videowalls. Zodoende kunnen ook de supporters die op de tribunes blijven de huldiging van dichtbij meemaken.

FC Utrecht, SupportersVereniging FC Utrecht, True Support en Supporterscoördinator Robert Junier roepen supporters op om zich te schikken in de voorwaarden die gesteld worden. De club, de KNVB en Gemeente Utrecht hebben geluisterd naar de supporters waardoor een veldbetreding – wat in de loop der jaren een traditie is geworden bij het behalen van Europees voetbal – mogelijk is. Een directe veldbetreding na afloop van het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Makkelie is zondag echter niet mogelijk en allerminst gewenst. De organisatie moet immers tijd hebben om een en ander gereed te maken voor de huldiging op het veld.

Voetbalfeest
“Wat er ook gebeurt zondag, het moet een voetbalfeest worden. Van het eerste fluitsignaal tot ver na afloop. Dat verdient onze ploeg, dat verdienen onze fans en dat verdienen onze medewerkers. Dus roep ik iedereen op deze ceremonie na afloop goed te laten verlopen. En nogmaals bij winst of verlies, want dit elftal heeft records gebroken, mooi voetbal laten zien en de trots op FC Utrecht doen terugkeren. Zij verdienen daarvoor een welgemeend bedankje van iedereen. Dus op naar een voetbalfeest”, aldus Wilco van Schaik.

Bron: fcutrecht.nl (foto: FCUPhoto)

Reacties

Bij dit bericht zijn 12 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing