FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Zevenklapper voor Jong FC Utrecht

04-09-2012

3 reacties


Jong FC Utrecht heeft maandagavond een eclatante overwinning geboekt op ADO Den Haag. Liefst 7-1 werd het op Sportcomplex Zoudenbalch. Met deze overwinning is Jong FC Utrecht geheel terug in de race voor de bovenste vier plaatsen die recht geven op de kampioenspoule. Bij Jong FC Utrecht speelden Daan Bovenberg en Michael Zullo weer voor het eerst na hun blessures een volledige helft.

Een 2-0 ruststand leek een opmaat naar een solide overwinning voor Jong FC Utrecht. ADO Den Haag had in het eerste bedrijf voetballend weinig in te brengen, terwijl FC Utrecht bij vlagen goed voetbal speelde en de nodige kansen creëerde. Het eerste doelpunt, een strafschop van Leon de Kogel, kwam tot stand nadat Kenny Teijsse zich ontdeed van zijn tegenstander en naar het gras werd gewerkt. Niet veel later zorgde Thijs van Hofwegen na een afgemeten voorzet van Kevin van Kippersluis voor een verdubbeling van de score.

Remmen los
Na rust gingen alle remmen los aan Utrechtse zijde. Iedere mogelijkheid en elk schot leek te worden gepromoveerd tot een doelpunt. ADO Den Haag kwam weliswaar kort na rust op 2-1, maar nadien was FC Utrecht aan zet. Marc Klok maakte na een mislukte steekbal zelf het doelpunt en Thijs van Hofwegen scoorde een prachtige 4-1. Uit een corner kopte Kenny Teijsse binnen en Soufian Moro scoorde tweemaal in de tien minuten die hij speelde. Na de publiekswissel voor Man of the Match Kenny Teijsse had Moro twee minuten nodig voordat de bal in de touwen lag. Op aangeven van Michael Zullo maakte de van FC Volendam overgekomen speler de 6-1. Vijf minuten later tekende Moro voor de eindstand nadat Yoshiaki Takagi hem met een steekbal in stelling bracht.

Trainer Jean-Paul de Jong kon na afloop van de wedstrijd een glimlach niet onderdrukken. "Het is mooi dat we de lijn die we vorige week hebben ingezet, op deze manier kunnen doortrekken", vertelt De Jong . "Gedurende de hele wedstrijd hebben we initiatief getoond. Voor rust hebben we nagelaten om kansen in doelpunten om te zetten. In de tweede helft waren we daarentegen zeer trefzeker. Verdedigend hebben we nauwelijks iets weggegeven. Dit is een goed vertrekpunt naar de volgende wedstrijd."

Goede stap
Jong FC Utrecht wil graag bij de bovenste vier eindigen, om zich zodoende vanaf oktober te kunnen meten met de beste beloftenploegen van Nederland. "De overwinning van vanavond is een goede stap richting ADO Den Haag op de ranglijst. Maar belangrijk nog; we hebben vandaag jongens gezien die hebben aangetoond dat ze niet voor niets talenten zijn. Dat is zeker zo belangrijk."

Nog drie finales
Jong FC Utrecht speelt nog drie wedstrijden in de groepsfase: NAC Breda-uit (17/09, 19.30 uur), FC Dordrecht-thuis (24/09, 18.30 uur) en RKC Waalwijk-uit (01/10, 18.30 uur).

Opstelling Jong FC Utrecht:
Jaimy Schaap; Daan Bovenberg ('46 Michael Zullo), Bart Vriends, Kai Heerings, Kenny Teijsse('79 Soufyan Moro); Marc Klok ('70 Yannick Cortie), Yoshiaki Takagi, Thijs van Hofwegen; Maikel Lange, Leon de Kogel, Kevin van Kippersluis.

Bron: fcutrecht.nl

Reacties

Bij dit bericht zijn 3 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing