FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

You’ll Never Walk Alone

28-08-2010

9 reacties


Waar menig Celtic fan zich al rijk had gerekend en het gros van de FC Utrecht fans zich eigenlijk al had verzoend met een uitschakeling door ‘The Bhoys' werd het bijna onmogelijke toch werkelijkheid. Het ‘Wonder van de Galgenwaard' bleek toch geen utopie. De thuisblijvers kregen op de avond van 26 augustus 2010 ongelijk. Zij hebben, indien zij daar bewust voor gekozen hebben, één van de meest memorabele voetbalwedstrijden in 40 jaar FC Utrecht gemist. De fans die er waren hebben hun handen blauw geklapt en de kelen schor gezongen. Het was een voetbalavond om niet snel meer te vergeten.

Afgelopen vrijdag zaten we dus onverwacht in de UEFA kokers. Veel fans hoopten op een ontmoeting in Europees verband met Liverpool. In de afgelopen jaren ben ik al een aantal maal op Anfield geweest. Maar nu is de reden van mijn aanstaande bezoek aan Anfield er eentje om in te lijsten: een Europa League ontmoeting tussen Liverpool en ons aller FC Utrecht! Een droomloting. Helaas lukte het de UEFA niet om de ballen met daarin de namen van de clubs goed op temperatuur te krijgen om ook Borussia Dortmund in dezelfde groep te krijgen. Aan de appetijtelijke dame die de loting begeleidde heeft het in ieder geval niet gelegen. De uitwedstrijd tegen Dortmund had ongetwijfeld vele duizenden FC Utrecht fans naar het imposante Signal Iduna Park stadion doen reizen. Ook zo'n plek waar de beleving rondom de voetbalwedstrijd nog puur is. Waar supporters van beide clubs zonder problemen door elkaar heenlopen en samen een biertje drinken. Dat hebben we vorig jaar nog ondervonden bij de trip die True Support naar de Schwarzgelben had georganiseerd. Bij S.S.C. Napoli en Steaua Boekarest, de andere mooie namen die uit de koker kwamen rollen, zal dat aspect ongetwijfeld minder zijn. Desalniettemin toch affiches om naar uit te kijken.

De dubbele ontmoeting met Liverpool zal ook in het teken staan van de hernieuwde ontmoeting met Dirkie Kuijt, die tegenwoordig - vanwege het spraakgebrek van de Engelsen - als Dirk Kuyt door het leven gaat. De Katwijker beloofde bij zijn vertrek naar Feyenoord ooit af te komen bouwen bij de FC. Een belofte die hij ongetwijfeld niet gaat nakomen. Toch vind ik, en ik hoop het gros van de FC Utrecht supporters met mij, dat hij voor èn na de wedstrijden alle respect verdient. Tijdens ook natuurlijk, maar dan anders. Immers, mede dankzij zijn ongebreidelde werklust wonnen wij in 2003 de KNVB beker in het hol van de leeuw. Dat mag niet vergeten worden. Hoeveel emblemen hij nadien op zijn shirts ook gekust mag hebben.

Ik hoop van harte dat we met grote getale FC Utrecht fans in Liverpool de ‘scousers' op de roemruchte ‘Kop' verbaal wat tegenwicht kunnen bieden. Het affiche Liverpool - FC Utrecht alleen al doet mijn hart in ieder geval sneller kloppen. Ik hoop dat er met mij velen de oversteek gaan maken en dat we er daar in Liverpool een mooi feest van gaan maken. Wie weet valt op Anfield de beslissing in de poule. Hoe dan ook, het gaat een mooi voetbalnajaar worden voor de rechtgeaarde FC Utrecht fan.

Anfield

Reacties

Bij dit bericht zijn 9 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing