FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Yassin Ayoub wil slagen bij FC Utrecht

17-05-2011

0 reacties


Met Oranje een EK-finale spelen tegen Duitsland en die ook nog eens op overtuigende wijze met 5-2 winnen. Welke jonge voetballer droomt daar nu niet van? Voor Yassin Ayoub, speler van FC Utrecht B1, werd die droom werkelijkheid. Met Oranje voor spelers onder 17 jaar werd hij zondag in het Servische Novi Sad Europees kampioen.

"Mijn eerste EK en dan de finale spelen en winnen. Het was prachtig om mee te maken", blikt Yassin enthousiast terug op het succesvolle toernooi. Het was de grootste overwinning ooit in de finale van een EK voor spelers tot 17 jaar. "Het was een geweldige wedstrijd. We hadden Duitsland in de poulefase ook al verslagen en daar slaagden we dus deze keer opnieuw in. Het werd één groot feest na afloop. Ook de mensen op de tribune die tijdens de wedstrijd nog voor Duitsland waren vierden met ons mee."

De Nederlandse jeugdinternationals maakten het hele toernooi al een zeer sterke indruk. In de vier duels voor de finale had de ploeg van coach Albert Stuivenberg geen enkele tegentreffer hoeven incasseren. In de finale kwam Oranje voor het eerst en tot twee keer toe op achterstand. "De teamspirit was groot. Dat was onze kracht: we waren één team dit toernooi", zegt Yassin. De 17-jarige speler van FC Utrecht was een vaste waarde. Alleen in de wedstrijd tegen Tsjechië ging hij, uit voorzorg vanwege een lichte blessure, voortijdig naar de kant. Verder speelde hij alles.

"Het is toch heel anders dan in de competitie wanneer je tegen PSV of Feyenoord speelt. Nu speel je tegen spelers die je nog niet eerder tegengekomen bent, maar je moet er wel meteen staan. Het niveau ligt hoog. Het gaat allemaal wat sneller, je moet meer lopen en tegenstanders zijn fysiek ook sterk. Heel leerzaam." Yassin is een controlerende, technisch vaardige middenvelder. Sterk aan de bal, verdedigend goed maar ook in aanvallend opzicht aanwezig. "Ik kan met een pass een mannetje voor het doel zetten", geeft hij zelf aan.

De scouts van internationale topclubs zullen de goede prestaties van de Nederlandse talenten ongetwijfeld met veel belangstelling gevolgd hebben. Een aantal jongens speelt al bij Engelse topclubs. Het is niet de route die Yassin voor zichzelf heeft uitgestippeld. Hij heeft een contract bij FC Utrecht. "Ik wil bij FC Utrecht slagen, hier in het eerste doorbreken en successen behalen met de club. De kans die ik van FC Utrecht krijg wil ik met beide handen aangrijpen."

Na de zomer gaat de zeventienjarige Yassin naar FC Utrecht A1. Maar eerst wacht nog een hoger podium dan het EK: het WK in Mexico, dat vanaf 18 juni van start gaat.

bron: fcutrecht.nl
foto: uefa.com (rechts op foto Yassin)

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing