FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Yassin Ayoub kent geen twijfel

18-08-2012

2 reacties


Yassin Ayoub (18) staat te boek als het grootste talent van FC Utrecht. Een kuitbeenbreuk dwarsboomde deze voorbereiding waarin hij zich had mogen bewijzen bij de A-selectie. Een monoloog van de Nederlandse Marokkaan. ,,Mijn vijf oudere broers zorgen er wel voor dat ik mezelf blijf.''

,,Het was een vrijdagavond in juli. Ik wilde mijn huis binnenlopen, voelde iets knakken. Dacht meteen ‘dit is foute boel, oh, daar gáát mijn voorbereiding'. De foto's waren helder, ik had een - wat ze noemen -‘mooie breuk'. Op de training die week had ik een schop gekregen, maar eerder was er steeds niets te zien op foto's en een echo.
,,Twee dagen had ik nodig om aan het idee te wennen dat ik moest revalideren, terwijl ik me dolgraag had willen bewijzen bij het eerste. Ik had net een 4-jarig A-contract getekend. Maar ik wist ook dat een beenbreuk echt niet het enige negatieve is dat je in je carrière overkomt, het is vooral belangrijk hoe je met tegenslagen omgaat. Zo stond ik er vorig jaar bij het EK onder 17 met Oranje ook in. We werden kampioen, terwijl ik in de maanden ervoor gehoord had dat ik een hartafwijking had. Na uitgebreid onderzoek bleek dat ik er oud mee kan worden. Het was vooral moeilijk, omdat ik even niet mocht voetballen. Maar nu sta ik er niet meer bij stil. Natuurlijk raken zulke dingen me wel. Hoe mensen om me heen dat merken? Ik word stil, praat in korte zinnen. Twee van mijn broers, Adil en Youssef, konden ook heel goed voetballen. Adil koos voor zijn werk, Youssef scheurde twee keer zijn kruisband, werd afgekeurd. Hij houdt me altijd voor dat ik me nooit druk moet maken, wat er ook gebeurt. Zegt dat ik jong ben en mijn kansen nog komen.
,,Dat steunt me. Onze familieband is hecht. We zijn doeners, geen praters. Wat ik doe hoor ik goed te doen, punt. Daar hoef je het niet uitgebreid over te hebben. Ik schep niet op over wedstrijden die ik heb gespeeld, goals die ik maak of prijzen die ik heb gewonnen. Ik ben niet beter dan een ander die geen profvoetballer is. Gelukkig heb ik vijf oudere broers, die zorgen dat ik mezelf blijf. Natuurlijk zijn we trots als we iets presteren, maar we zijn er stil over. Als ik op tv Ronaldo of Balotelli zie, denk ik; doe eens normaal! Nee, vergelijk me dan liever met Messi. Die doet gewoon, is stil en rustig. Ik wil met mijn prestaties in het nieuws komen, niet omdat ik me buiten het veld misdraag. Waarom zou ik de Popie Jopie uit gaan hangen? Ik ben liever mezelf, dan accepteren mensen je sneller en hou je uiteindelijk meer echte vrienden over.
,,Nu ik tijdens de ramadan geblesseerd ben, merk ik nog eens extra hoe belangrijk vrienden en familie zijn. In het begin kon ik niks. Dan zat ik uren te gamen of speelde ik voor ons huis Partshi, de Marokkaanse variant van Mens-Erger-Je-Niet. Of speelde ik met mijn nichtjes, om zoveel mogelijk die blessure te vergeten. Weet je, achttien uur niet kunnen eten en ook nog geblesseerd zijn is best zwaar, maar dit is zo'n mooie tijd, vol warmte en liefde. Leerzaam ook. Je merkt een maand lang hoe mensen kunnen leven in sommige Afrikaanse landen, waar ze het veel minder hebben. Dat leert me relativeren. Natuurlijk, deze blessure komt me slecht uit. Maar ik heb mijn debuut in stadion Galgenwaard nog gewoon op mijn lijstje staan voor dit seizoen. Nu ik een A-contract heb, zat ik tegen Feyenoord toch anders in het stadion. Keek vooral naar wat er op mijn plek, controlerende middenvelder, gebeurde en hoe ik die rol in zou vullen. Gelukkig heb ik bij Utrecht met Jan Wouters en Robbie Afllen twee trainers die weten hoe een middenvelder denkt en doet, zij kunnen me als geen ander leren hoe ik positie moet kiezen als we 4-4-2 gaan spelen, een systeem dat ik nog niet gewend ben.
,,Nu ik mijn krukken kwijt ben, weer kan joggen op een loopband, gaat het de goede kant op. Ik lig twee weken voor op schema, dat geeft een heerlijk gevoel. Nu ga ik terug knokken via het tweede. Ik twijfel niet. Op mijn tiende maakte ik een mailadres aan waarin profvoetballer stond, die heb ik nooit gewijzigd. Soms als het over de noodzaak van transfers op het middenveld gaat, zeggen ze bij Utrecht ‘Waarom? Wij hebben Ayoub nog'. Dat geeft een heel goed gevoel. Het is aan mij dat vertrouwen niet te beschamen.''

Bron: AD Sportwereld, Ard Schouten

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 2 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing