FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Wuytens: "Onze fans en onszelf blij gemaakt"

08-10-2012

3 reacties


FC Utrecht bewees zondag in de Amsterdam ArenA dat het niet voor niets na acht wedstrijden keurig in de subtop van de Eredivisie staat. Op bezoek bij landskampioen Ajax pakte de ploeg van trainer Jan Wouters een punt (1-1) en daarom viel weinig op af te dingen. "We hebben het juiste karakter getoond", vindt verdediger Jan Wuytens.

Heel florissant zag het er niet uit voor FC Utrecht. Anderhalve week nadat het voor eigen publiek in de KNVB Beker kansloos met 0-3 van Ajax verloren had, kwam het ook in het competitietreffen in de ArenA snel op achterstand. Al na zes minuten leek FC Utrecht een verloren wedstrijd te spelen in de hoofdstad, maar het tegendeel bleek waar. FC Utrecht knokte zich terug in de partij en op het behaalde punt viel niets af te dingen. Daar hadden de bezoekers, gezien het spelbeeld, het volste recht op.

"De hele ploeg verdient een groot compliment", zegt Wuytens tegen FCUpdate.nl. "Na die vroege 1-0 leek het een zware dag te gaan worden, zeker omdat de herinnering aan de bekerwedstrijd nog vers was. Maar na een kwartiertje kwamen we beter in ons spel en gingen we zelf meer voetballen. We hebben het juiste karakter getoond door niet op te geven, maar ons juist door goed voetbal terug in de partij te vechten."


In de ArenA bleek volgens Wuytens dat zijn elftal op de goede weg is. "We hebben een jonge groep, maar je ziet dat we snel leren. De fouten die we in de bekerwedstrijd tegen Ajax maakten, maakten we nu niet. Alleen in de eerste tien minuten, maar daarna pakten we het goed op. Het laatste deel van de eerste helft en het begin van de tweede helft was fantastisch van onze kant", vindt hij.

Door de remise is FC Utrecht nu al vijf competitieduels op rij zonder nederlaag tegen Ajax. De vorige vier keer dat beide teams tegenover elkaar stonden won FC Utrecht, nu pakte het dus een punt. "Iemand zei net al tegen me, best teleurstellend zo'n gelijkspel tegen Ajax", grapt Wuytens, verwijzend naar de vier zeges van de laatste twee seizoenen. "Maar zonder gekheid, we zijn er niet mee bezig tegen wie we spelen en hoe vaak we van een bepaalde ploeg winnen. Wij moeten het hebben van goed voetbal en een over mijn lijk-mentaliteit. Tegen Ajax was dat vandaag allebei aanwezig."

Wuytens en zijn teamgenoten konden het punt in de ArenA niet vieren met de eigen aanhang, want die was niet welkom in Amsterdam. Op de opmerking dat zijn elftal zondag in ieder geval heel veel fans in Utrecht blij gemaakt heeft, een goed resultaat tegen het in Utrecht gehate Ajax is voor hen belangrijker dan tegen welke andere ploeg dan ook, knikt de Belgische verdediger instemmend. "Inderdaad. Maar onszelf ook."

Bron: fcupdate.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 3 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing