FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Wouters: "Willen publiek vermaken"

06-07-2012

8 reacties


De selectie heeft de eerste volle trainingsweek in de voorbereiding er op zitten. Trainer Jan Wouters kijkt met vertrouwen vooruit op het nieuwe voetbalseizoen.

"Het was fijn om weer te beginnen", zegt Jan Wouters na de eerste paar dagen op het veld. "Ik kon ook goed aan de groep merken dat ze er weer zin in hadden. Sommige spelers spraken dit uit en aan anderen zie je dit terug aan het enthousiasme op het veld. In vergelijking met vorig jaar beginnen we ook heel anders. Toen kwam er iedere week een speler bij en vertrokken er ook jongens gedurende de voorbereiding. Nu hebben we een groep waarin evenwicht is tussen jeugd en ervaring. Ik hoop dat we deze groep bij elkaar kunnen houden", vertelt de trainer. "Je merkt aan spelers en trainers dat de ambitie eraf spat."

Dat de selectie grotendeels hetzelfde blijft, is volgens Wouters een groot voordeel. "We werken met een selectie van 23 spelers. Dat is een mooi aantal jongens om mee te werken. Over het algemeen zijn het jonge spelers waarvan een deel vorig jaar voor de leeuwen is geworpen. Jongens als Mike van der Hoorn, Yoshiaki Takagi, Anouar Kali en Dave Bulthuis hebben vorig jaar een spoedcursus Eredivisie gevolgd. Daar gaan we dit jaar de vruchten van plukken", stelt Wouters.

Nieuwe gezichten
Wouters verwelkomde drie nieuwe gezichten in zijn selectie. Keeper Robbin Ruiter, vleugelaanvaller Bob Scheepers en middenvelder Yassin Ayoub. "Iedereen verwacht veel van Ruiter. Maar laten we niet vergeten dat hij uit de Jupiler League komt en dat in de Eredivisie het tempo een tandje hoger ligt", tempert Wouters de hoge verwachtingen. "Hij heeft kwaliteiten zowel op de lijn als meevoetballend. Bovendien laat hij zich gelden bij de coaching van zijn verdedigers. Scheepers is een jonge aanvaller die een actie in huis heeft. Ook is hij tweebenig wat hem inzetbaar maakt op meerdere posities. Yassin Ayoub is een groot talent uit onze eigen jeugd. We moeten hem de tijd geven om aan te haken bij het niveau van de Eredivisie", belicht de trainers zijn nieuwe gezichten.

Staf
Dit jaar is de trainersstaf van Wouters uitgebreid met Marinus Dijkhuizen. De oud-speler van FC Utrecht gaat de spitsen extra begeleiden. "Met zijn komst kunnen we specifieker met de linies gaan trainen. Marinus kan met zijn ervaring in de spits goed aangeven hoe onze aanvallers zich kunnen verbeteren. De samenwerking verloopt erg prettig en met assistent Robby Alflen, keeperstrainer Marcel Mul en inspanningsfysioloog Pim Koopwijk is hij een goede aanvulling op onze staf", vertelt de hoofdtrainer.

Speelwijze
Aan de speelwijze gaat Wouters komend seizoen op details veranderingen aanbrengen. "We hebben in voor de winterstop gekozen voor een 4-3-3-systeem. Sommigen spreken ook over 4-2-3-1, maar dat ligt aan de invulling die je er aan geeft", meent de trainer. "Vanaf de winterstop zijn we op deze wijze gaan spelen. Aangezien de spelers daaraan gewend zijn, gaan we nu doorontwikkelen. Het mooie van deze speelstijl is dat het aansluit bij de manier van spelen zoals deze ook in de jeugdopleiding geldt. Zoals ieder spelsysteem gaat het altijd om de invulling. Het staat en valt bij de creativiteit en de individuele kwaliteiten van de spelers. Met bijvoorbeeld Asare, Duplan, Mulenga, Van der Gun en Gerndt hebben we spelers die vanuit het niets een kans kunnen creëren en ook beslissend kunnen zijn", licht Wouters toe. "Daarbij komt dat we in tegenstelling tot vorig seizoen nu gespaard hopen te blijven van blessures."

De trainer verwacht een boeiend seizoen. "We hebben een prima groep. Ik verwacht volle inzet van iedereen. Eén doelstelling staat buiten kijf: we willen herkenbaar en dwingend voetbal spelen. Daarbij willen we voor de punten gaan en vooral het publiek vermaken."

Bron: fcutrecht.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 8 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing