FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Wouters: ‘Weg naar de goal vinden in De Kuip’

09-03-2012

0 reacties


Aanstaande zondag speelt FC Utrecht in De Kuip tegen Feyenoord. Trainer Jan Wouters wil in Rotterdam vanuit een compacte verdediging de weg naar de goal gaan zoeken. "Er is geen reden om de speelwijze te veranderen." Vrijdagmiddag tijdens het gesprek met de pers op Zoudenbalch sprak Wouters over een aankomende tegenstander ‘die goed in elkaar steekt'. "Dit Feyenoord staat er goed op en speelt met vertrouwen", analyseert de trainer van FC Utrecht. De Rotterdammers staan na 24 speelronden op de zesde plek in de Eredivisie. "Maar ze doen nog mee om de bovenste plekken", refereert Wouters aan de minimale achterstand van vijf punten op koploper AZ.

Demouge en Van der Gun fit
Frank Demouge en Cedric van der Gun keren terug in de wedstrijdselectie. Na kort blessureleed is het duo weer medisch fit. "Het is afwachten in hoeverre we ze kunnen en gaan gebruiken", zegt Wouters. Jacob Mulenga, Marcus Nilsson en Leon de Kogel zijn er zeker niet bij in De Kuip.

Reden om de speelwijze te veranderen, ziet de oefenmeester van FC Utrecht niet. "Na de winterstop zijn we vanuit een compacte organisatie vooruit gaan voetballen. Dat heeft resultaat, want we krijgen veel minder doelpunten tegen. Het is geen ultra verdedigende speelwijze, die wij hanteren. Het duel met N.E.C. (0-0) van afgelopen zondag was voor Wouters wel een wijze les. "We vergaten in die wedstrijd zelf te voetballen. Dat gaan we in De Kuip wel proberen, want we willen op die manier de weg naar de goal vinden."

Herdenking Smolarek
Voorafgaand aan de wedstrijd wordt Wlodi Smolarek herdacht in De Kuip. Beide supportersverenigingen leveren in nauwe samenwerking een bijdrage aan de herdenking van Smolarek die in het verleden ruim zes seizoenen in Utrecht speelde en twee jaar voor Feyenoord. Hier maakte hij ook jarenlang deel uit van de jeugdopleiding. De teams spelen met rouwbanden en voor de wedstrijd nemen de elftallen een minuut stilte in acht.

FC Utrecht wordt zondag gesteund door zeker 600 eigen supporters. Vanaf stadion Galgenwaard vertrekken negen bussen richting Rotterdam. Dit is een record voor dit seizoen en dit is mede te danken is aan de acties van de Supportersvereniging FC Utrecht. De selectie van FC Utrecht is blij met de steun die ze ongetwijfeld vanuit het FC Utrecht-vak zullen krijgen.

Aftrap
De wedstrijd tegen Feyenoord begint zondagmiddag om 14:30 uur. Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel. Ben je niet in de gelegenheid om naar De Kuip te gaan om FC Utrecht daar aan te moedigen? Bekijk dan het duel rechtstreeks via Eredivisie Live. Je kunt nu al jouw kijkcode reserveren via Eredivisie Live.

Bron: fcutrecht.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing