FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Wouters: punten doen meer dan woorden

16-02-2014

9 reacties


FC Utrecht-trainer Jan Wouters put vertrouwen uit het spel dat zijn ploeg gisteren in de tweede helft liet zien tegen AZ. “Dit komt op een goed moment.”

Wouters zag vorige week tegen RKC ook al aanknopingspunten. “Toen speelden we redelijk, maar kregen we nog met 5-2 op de kloten. Dan kun je wel zeggen dat we goed gespeeld hebben. Maar punten doen meer dan woorden”, zei hij tegenover FOX Sports.

FC Utrecht speelde tegen AZ in de eerste helft angstig en tam. Na de rust was de ploeg een stuk agressiever en dreigender. Wouters vond dat zijn ploeg vóór de rust vrij goed stond in de organisatie. “Alleen waren we aan de bal wat angstig. Je moet onder de druk vandaan spelen door een balletje richting de spits. Dat deden we in de eerste helft niet en in de tweede helft wel.”

In de rust hebben de spelers elkaar aangesproken op de zwakke eerste helft. Volgens Wouters was de teneur: “Gooi de schroom van je af.” Aanvaller Steve de Ridder zei daarover tegenover RTV Utrecht: “We hebben gezegd dat we als mannen moeten spelen. Dat we lef moeten tonen. Gelukkig heeft iedereen dat begrepen en hebben we in de tweede helft gestreden en ook nog af en toe goed voetbal op de mat gebracht.”

Het waren vooral Jens Toornstra, Mark van der Maarel en 'de nieuwe mannen achterin' (Dorda en Delpierre) die in de pauze het woord namen en opriepen tot meer felheid, zei Tommy Oar tegenover FOX Sports: "We hebben veel leiders in het team. Zelf ben ik niet zo'n prater."

Wouters wisselde Ayoub vanwege een knieblessure, waarvan de ernst nog onduidelijk is. Aanvaller Juan Agudelo zat volgens de trainer niet goed in de wedstrijd. Toch wisselde hij hem pas een kwartier voor tijd voor Danny Koevermans. “Danny komt van ver weg. Hij kan nog niet een helft spelen en ook geen half uur. De nood was ook niet zo hoog omdat we goed druk zetten.”

Foto: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht zijn 9 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing