FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Wouters hoopt op compact spelend team

09-08-2013

0 reacties


Het eerste uitduel van FC Utrecht dit seizoen vindt plaats in het Hoge Noorden. FC Groningen, waar FC Utrecht vorig seizoen met 0-2 van won, is zondagmiddag de tegenstander. “FC Groningen uit is altijd een lastige wedstrijd”, zegt trainer Jan Wouters. De statistieken wijzen uit dat FC Utrecht slechts zes keer eerder won in Groningen.

Seizoenopening
De oefenmeester zag tegen Go Ahead Eagles een wedstrijd met twee gezichten. “Het resultaat is teleurstellend”, aldus Wouters. “De eerste helft doe je jezelf tekort. In de rust had je 3-0 voor kunnen staan. Je geeft geen kans weg. Dit komt mede doordat het vooruit druk zetten goed werd uitgevoerd. Helaas hadden Toornstra en De Kogel geen geluk in de afronding.”

Vlak na rust kwam Go Ahead Eagles op gelijke hoogte. Wouters vervolgt: “Hierna kon je aan het spel van onze ploeg zien dat de onzekerheid erin aan het sluipen was. Hieraan is afgelopen trainingsweek extra aandacht besteed.”

Vastigheden
Wouters heeft afgelopen week tijdens de trainingen zijn spelers vastigheden proberen aan te geven. “Van belang is dat je bij balbezit van de tegenstander compact blijft spelen”, vertelt de trainer. “Het veld moet je niet te groot maken. In ons systeem is de valkuil dat we bij balbezit van de tegenstander snel uit elkaar gespeeld kunnen worden. De vastigheden die we de ploeg hebben geboden, hoop ik zondag terug te zien in de wedstrijd.”

Tegenstander
FC Groningen won de eerste wedstrijd van het seizoen op overtuigende wijze. In Nijmegen won de ploeg afgetekend met 4-1 van NEC. Wouters vond de ploeg uit Groningen een frisse indruk maken. “Zij geven dezelfde invulling aan het team als Go Ahead Eagles”, analyseert de oefenmeester. “Met name Tjarron Chery maakte een goede indruk op mij. In de eerste thuiswedstrijd van het seizoen zal FC Groningen het publiek wat voor willen schotelen.”

Afwezigen
Voor de wedstrijd van aanstaande zondag is een viertal spelers geblesseerd: Edouard Duplan (middenvoetsbeentje), Cedric van der Gun (knie), Adam Sarota (knie) en Kenny Teijsse (enkel) zijn zondag niet inzetbaar.

Bron: fcutrecht.nl

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing