FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Geen verbittering of opluchting bij Jan Wouters

17-04-2014

21 reacties


Tijdens de persconferentie vanwege het vertrek van Jan Wouters startte Wilco van Schaik met het afleggen van een gezamenlijke verklaring. Daarin gaf de algemeen directeur aan dat in het laatste evaluatiegesprek tussen Jan Wouters en hem definitief duidelijk was geworden dat de wegen definitief zouden scheiden. Dit gebeurt pas, zo benadrukte Van Schaik, na het duel FC Utrecht - Vitesse op 3 mei aanstaande. Ook gaat er op passende wijze afscheid worden genomen van Jan Wouters.

Van Schaik benoemde het huidige seizoen al vanaf Differdange 'teleurstellend', maar benadrukte dat de matige resultaten van dit seizoen geen reden voor het vertrek van Wouters zijn. Juist door het vertrouwen in elkaar is dit seizoen in ieder geval tot een goed einde gebracht.

Niet op één lijn
Onoverbrugbare verschillen van inzicht zijn er met name op het gebied van verwachtingen, wensen en wederzijdse ambities. Van Schaik: "We zaten niet meer op één lijn en zouden dat ook niet meer komen. Onze visie wat betreft resultaten, wederzijdse ambities en verwachtingen liep teveel uiteen."

De clubleiding heeft met Wouters gesproken over een mogelijk rol als assistent trainer, maar besloot niet die kant op te gaan. "Dit is niet het moment voor Jan om terug te keren in de functie van assistent-trainer. Wij vinden dat daar enige tijd tussen moet zitten", aldus Van Schaik.

"Als je iets tweeënhalf jaar op jouw manier hebt gedaan en de groep kent je als hoofdtrainer, dan is een stap terug niet juist. Bovendien moet de nieuwe trainer de kans krijgen zijn eigen staf te formeren."

Alflen niet automatisch opvolger
Uiteraard is er ingegaan op de nieuwe trainer. Op de vraag of het klopt dat Rob Alflen contractueel de nieuwe hoofdtrainer van FC Utrecht moet worden, antwoorde Wilco van Schaik ondubbelzinnig "Dat is niet zo". Uitsluiten doet van Schaik niets, maar hij verwacht dat FC Utrecht één tot twee maanden nodig heeft voordat een nieuwe trainer kan worden gepresenteerd.

Jan Wouters was duidelijk over zijn vertrek: er is bij hem geen sprake van verbittering en er is bij hem geen sprake van opluchting. Hij gaat met een goed gevoel weg en realiseert zich dat het nu is uitgewerkt. Wouters gaf verder aan dat het veldwerk hem het beste bevalt en dat hij wel ziet welke mogelijkheden hij nu tegen gaat komen.

Wouters nam in oktober 2011 het roer van Erwin Koeman over en is op dit moment na Frank de Boer en Ronald Koeman de langst zittende trainer in de eredivisie.

Foto: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht zijn 21 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing