FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Wouters gaat definitief door met 4-4-2

05-02-2014

12 reacties


In de aanloop naar het seizoen 2012 / 2013 schakelde FC Utrecht over van het 4-3-3 systeem naar 4-4-2 met de zogenoemde “ruit” op het middenveld. Dit bleek voor tegenstanders moeilijk bespeelbaar en het resultaat is bekend: een 5e plek in de eredivisie met een record aantal punten en plaatsing voor de Europa League.

Tijdens het seizoen 2013 / 2014 bleek 4-4-2 steeds minder goed te functioneren en trainer Jan Wouters schakelde tijdens de winterstop om naar het “Utrechtse” 4-3-3. Na de zeperd tegen Feyenoord en de uitschakeling in de KNVB-beker kiest Wouters toch weer voor 4-4-2.  Deze keuze is definitief en Wouters zegt hier in het Algemeen Dagblad van 3 februari zelf over: “Het was even hannesen, maar dit is echt het beste.” Wouters geeft verder het volgende aan:

- Voor dit seizoen was het spelen met twee spitsen het uitgangspunt.
- Door de blessures van Jacob Mulenga, Cedric van der Gun en Edouard Duplan werd voor noodoplossingen gekozen met onder meer Elroy Pappot en Jens Toornstra. “Maar dat zijn geen spitsen”, aldus Wouters in het AD.

Vanwege de verwachte terugkomst van Van der Gun en Duplan besloot Wouters toch verder te gaan met 4-3-3 en tijdens het trainingskamp in Benidorm werd hier flink verder aan gesleuteld. Van der Gun revalideerde echter minder voorspoedig dan verwacht en Duplan brak zijn knieschijf. Een dilemma ontstond  voor Wouters, maar de transferperiode met de komst van Juan Agudelo bracht uitkomst. Het naar de flank verhuizen van Aguelo of De Ridder gaf Wouters geen vertrouwen en daarom ging hij bij zijn spelers te rade. Deze gaven in meerderheid aan meer vertrouwen te hebben in 4-4-2 en dat gaf de doorslag.

Consequenties van deze keuze zijn:

- Yassin Ayoub ontlast de defensie nu weer meer en is de opbouwende motor van het team.
- Jens Toornstra heeft de mogelijkheid om meer achter de spitsen te zwerven. Tijdens de trainingen duikt ook Nando al in deze rol op.
- Flankspeler Tommy Oar is minder blij, want hij speelt bij voorkeur als linksbuiten.
- Flankspeler Bob Schepers zou binnen 4-3-3 zijn laatste kans krijgen. Vanwege de keuze voor 4-4-2 is hij uiteindelijk verhuurd.

Wouters over dit systeem in het Algemeen Dagblad: “Ik denk dat de nieuwe jongens voor meer balans in de selectie zorgen. De groep die er nu staat, met Juan en Steve als koppel voorin, moet in staat zijn ons 4-4-2 systeem beter uit te voeren”.

De wijze waarop het eerste resultaat, de 1-1 tegen Ajax, werd behaald, onderschrijft dat. In de komende wedstrijden tegen PEC Zwolle en RKC zal het vervolg moeten blijken.

Reacties

Bij dit bericht zijn 12 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing