FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Wouters: “Doen waar we het best in zijn”

01-02-2013

3 reacties


Na alle beweging op de transfermarkt staat voor FC Utrecht het lastige duel tegen FC Twente te wachten. In Enschede moet het elftal komende zondag in topvorm zijn om de thuisploeg te kunnen verslaan, meent trainer Jan Wouters.

Op de training van vrijdagochtend, op het regenachtige Sportcomplex Zoudenbalch, keerde Jacob Mulenga terug na het mislukte toernooi met zijn land Zambia op de African Cup of Nations. Jens Toornstra trainde voor het eerst mee na zijn overgang van ADO Den Haag naar FC Utrecht.

"FC Twente is één van de kampioenskandidaten", vertelt Wouters. "Het is een goed voetballende ploeg en bovenal een complete ploeg. Daarmee bedoel ik dat Twente fysiek sterk is, een verzorgd positiespel speelt en dat ze over individuele spelers beschikken die een wedstrijd kunnen beslissen." Eén van die spelers is Chadli, maar hij ontbreek zondag wegens een blessure. "Maar vergis je niet, zij hebben een brede selectie en kunnen dit opvangen", aldus de realistische trainer.

Willen voetballen
Ondanks dat de tegenstander als lastig wordt omschreven, gaat Jan Wouters niet afwijken van de speelwijze. "Wij doen waar we het best in zijn en dat is gewoon ons eigen spel spelen. Wij zijn niet een ploeg die behouden op resultaat gaat spelen. Dat is nooit onze intentie. Wij willen voetballen", benadrukt Wouters.

Transfer
De afgelopen transferperiode hebben enkele wijzigingen in de Utrechtse selectie gebracht. Daan Bovenberg vertrok naar N.E.C., de tegenstander van volgende week in Stadion Galgenwaard. "Het is voor Daan (Bovenberg, red.) een goede oplossing", meent Wouters. "Daan heeft vooral de pech gehad dat op het moment dat hij geblesseerd raakte, iemand anders zijn positie goed invulde." Door het vertrek van Bovenberg schuift Gévero Markiet vanuit Jong FC Utrecht door naar het eerste elftal. Over het mogelijke vertrek van Alexander Gerndt kan de trainer nog niets zeggen. "Er staat nog geen handtekening op het papier, dus op dit moment is zijn vertrek nog niet definitief."

Wouters kreeg er ook een nieuw gezicht bij in de vorm van Jens Toornstra. De middenvelder werd donderdagavond definitief overgenomen van ADO Den Haag. "De club heeft Toornstra al in het vizier in de tijd dat hij nog bij Alphense Boys speelde", vertelt Wouters. "Toen was ADO ons net voor. Ik ben heel blij met zijn komst. Het is een speler met veel potentie en ik verwacht dat we veel plezier aan hem gaan beleven. Hij is fit, dus hij zit bij de wedstrijdselectie van zondag."

Blessures
Wie niet deel uitmaken van de groep tegen FC Twente zijn de Aussies Tommy Oar en Adam Sarota. Oar ondervindt nog te veel last van zijn hamstring. Adam Sarota is dit seizoen niet meer inzetbaar door een blessure aan de binnenste kruisband van zijn rechterknie. Sarota traint nu op Sportcomplex Zoudenbalch om het vocht uit zijn knie te verdrijven en om zijn spieren sterk te maken in afwachting van de operatie aan zijn knie.

Bron: fcutrecht.nl
Foto: fcuphoto/Frank Zilver

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 3 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing