FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Wouters: "Apart om weer tegen Marco te spelen"

14-12-2012

0 reacties


Het jaar 2012 sluit FC Utrecht af met twee thuiswedstrijden. Volgende week komt Ajax naar Stadion Galgenwaard, maar eerst is sc Heerenveen komende zondag de tegenstander. De Friezen staan op de dertiende plaats met vijftien punten, terwijl FC Utrecht al weken stabiel op de zesde plaats in de Eredivisie staat met elf punten meer dan de tegenstander van zondag. "We beleven tot nu toe een redelijke eerste helft van de competitie", vertelt de trainer. "Maar om een echt goed gevoel hierover te houden, moeten we het jaar ook goed afsluiten."

De training op vrijdagmorgen vond plaats op het hoofdveld van Sportcomplex Zoudenbalch. Door de vrieskou was het trainingsveld op sommige plaatsen te hard om goed te kunnen trainen in de voorbereiding op de wedstrijd tegen de Friezen.

Jan Wouters is goed te spreken over het spel van Heerenveen, ondanks de lagere klassering van de Friezen. "Het is duidelijk dat Heerenveen in een moeilijke fase zit", constateert ook trainer Jan Wouters. "Ik heb ze nu een paar keer zien spelen en ik vind het een goed voetballende ploeg. Ze scoren veel, maar krijgen ook veel goals tegen. Qua voetbal hebben ze veel in huis. Neem bijvoorbeeld spelers als Finnbogason en Djurici dat zijn goede voetballers in het team van Marco van Basten."

Apart
Met het noemen van de trainer laat Wouters de naam vallen van zijn voormalig teamgenoot bij Ajax en het Nederlands elftal. Wouters was in zijn tijd als actieve voetballer vaak de man van de assist gaf op spits Van Basten. "Het is apart om weer tegen Marco te spelen", zegt Wouters. "Maar dat heb ik bijvoorbeeld ook bij Frank de Boer en Philip Cocu. Als je nu als trainers elkaar weer treft, is dat bijzonder. Enkele weken geleden ontmoette ik Marco nog en toen spraken we over wat we beiden van Johan Cruijff geleerd hebben. We waren het er beiden over eens dat dit het nadenken over het voetbalspel is. Dat zie je ook terug in het positiespel dat Heerenveen speelt. Dat is gewoon goed", meent Wouters.

Blessures
Jan Wouters kan niet beschikken over Marcus Nilsson, Edouard Duplan en Cedric van der Gun. Nilsson en Duplan zijn nog niet wedstrijdfit, terwijl Van der Gun nog herstelt van zijn knieblessure. Naar verwachting sluiten Duplan en Van der Gun in de voorbereiding op de tweede competitiehelft weer volledig aan bij de selectie.

Kassa's geopend
Heb je nog geen kaarten voor de wedstrijd van zondag tegen sc Heerenveen? Voor de wedstrijd geldt vrije verkoop, dus je hebt gaan clubcard nodig om kaarten te kopen. Het kopen van kaarten is mogelijk via Ticketing/klantenservice in het stadion, de FC Utrecht Fanshop en via TicketBox. De voorverkoop stopt komende zaterdagmiddag. Op de wedstrijddag zijn de kassa's aan de zijde van de Cityside geopend vanaf 10.30 uur. De aftrap is zondag om 12:30 uur.

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto/Frank Zilver

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing